Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Model wearing Nicklas Skovgaard SS25 during Copenhagen Fashion Week
COPENHAGEN FASHION WEEK

Copenhagen Fashion Week har showroom i Paris: Mød de 8 brands her

Senere på ugen åbner Copenhagen Fashion Week op for deres showroom under Paris Fashion Week. Her præsenteres syv danske og et enkelt finsk brand side om side med modeugens minimumsstandarder.
Senere på ugen åbner Copenhagen Fashion Week op for deres showroom under Paris Fashion Week. Her præsenteres syv danske og et enkelt finsk brand side om side med modeugens minimumsstandarder.

I sommers annoncerede Copenhagen Fashion Week navnene til deres første internationale showroom. Med den parisiske modeuges åbning i dag, er der nu ikke mange dage til, at showroomet løber af stablen. Her vil en række danske og nordiske brands blandt andet få mulighed for at møde nye indkøbere. Samtidig sætter Copenhagen Fashion Week med showroomet fokus på deres minimumsstandarder indenfor bæredygtighed og viser dem frem til et større, internationalt publikum. Lær de otte brands, som Copenhagen Fashion Week har inviteret med til at vise deres kollektioner, bedre at kende nedenfor – og læs deres seneste showanmeldelser. 

A. Roege Hove

Den danske designer Amalie Røge Hove har markeret sig med sin innovative tilgang til maskinstrik. A. Roege Hove har været igennem lidt af hvert de seneste år: flere prismodtagelser, en konkurs og en genopstandelse. Brandet har tilmed været en del af Copenhagens Fashion Weeks Newtalent-program, hvor Amalie Røge Hove nu er alumne.

LÆS OGSÅ: Endnu et “stretch” fra A. Roege Hove

A. Roege Hove SS25

Alectra Rothschild / Masculina

Som en del af det nuværende Newtalent-program leverede Alectra Rothschild / Masculina et performativt show til den seneste modeuge i København. Med imponerende tilskæringsevner og hjemmelavet latex, korsetter og flæser har Alectra Rothchild sat minoritetskultur på mode-dagsordenen.  

LÆS OGSÅ: Alectra Rothschild/Masculina demonstrerede, at når noget fungerer, skal man holde fast i det

Alectra Rothschild / Masculina SS25

Berner Kühl

Også Newtalent-programmets nyeste skud på stammen Berner Kühl er inviteret med til Paris. Bag herrebrandet står Frederik Berner Kühl, der er uddannet fra Polimoda i Italien i 2019, og som i 2021 var finalist ved Wessel & Vett Fashion Prize.

LÆS OGSÅ: Berner Kühl takes us back to the Monochrome Set

Berner Kühl SS25

Mfpen

Mfpen kunne under modeugen i august invitere til åbning af deres nye butik i Møntergade. Brandet var sidst på showkalenderen under Copenhagen Fashion Week AW24, hvor herre- og kvindekollektion for første gang blev præsenteret side om side.

LÆS OGSÅ: mfpen gives classic tailoring a touch of mosh-pit energy

mfpen AW24
Mfpen AW24

Nicklas Skovgaard

Ligesom A. Roege Hove er Nicklas Skovgaard også Newtalent-alumne. Niklas Skovgaard havde sin showdebut ved Copenhagen Fashion Week SS24, og ved SS25-sæsonen kunne man finde det unge designtalent på præsentationskalenderen. Og så er han også tidligere finalist ved Wessel & Vett Fashion Prize. 

LÆS OGSÅ: Nicklas Skovgaard SS25 show presentation – see the images here

Nicklas Skovgaard SS25

OpéraSport 

OpéraSport åbnede Copenhagen Fashion Week SS25 i sidste måned, da de afholdt show ved den nyanlagte Operaparken. Brandet er stiftet af Awa Malina Stelter og Stephanie Gundelach i 2019. I år er OpéraSport et af de fire nominerede brands til årets Wessel & Vett Prize, der finder sted i oktober. 

LÆS OGSÅ: Mere opera end sport

OpéraSport SS25

Rolf Ekroth

Som det eneste ikke-danske brand, der er inviteret med Copenhagen Fashion Week til Paris, finder man den finske designer Rolf Ekroth. Som en del af Newtalent-programmet havde den legende designer sit debutshow sidste år til Copenhagen Fashion Week SS24.

LÆS OGSÅ: Ekroth shows creativity and humour in a tongue-in-cheek show

Rolf Ekroth SS25

Stamm 

Siden Elisabet Stamm etablerede Stamm i 2022, har brandet høstet stor anerkendelse. I 2023 vandt Stamm Zalando Sustainability Award, ligesom de også er et af Copenhagen Fashion Weeks Newtalents.

LÆS OGSÅ: Stamm turns down the volume in a show that came from the heart

Stamm SS25

Paris Fashion Week finder sted fra mandag den 23. september til tirsdag den 1. oktober 2024. Copenhagen Fashion Week Paris Showroom er åbent fra den 27. til den 30. september. Læs mere her.