Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
PODCAST

Medina: “Det er så langt fra, hvad nogen har set af mig før, men jeg er så glad for det billede"

I den nyeste episode af Fashion Forum på lyd fortæller Medina om at have brugt alle sine sparepenge på den helt rigtige scenejakke, at lande i sin krop midt i en graviditet og ikke mindst hendes aktuelle skosamarbejde.
I den nyeste episode af Fashion Forum på lyd fortæller Medina om at have brugt alle sine sparepenge på den helt rigtige scenejakke, at lande i sin krop midt i en graviditet og ikke mindst hendes aktuelle skosamarbejde.

Medina har ikke været til at komme udenom denne sommer. Og hvorfor skulle man også ville det, komme uden om hende, når hun spiller den ene fuldt pakkede koncert efter den anden og rider på endnu en kæmpebølge af succes?

Da hun besøger Fashion Forum for at medvirke i podcasten ’Fashion forum på lyd’ på en ellers hverdagsagtig mandag formiddag, ankommer hun imødekommende og fyldt med overskud og krammere til alle. Og det er på trods af, at hun netop har parallelparkeret det, der får mig til at udbryde ’en rigtig Medina-bil’, en enorm Mercedes, på en meget lille københavnergade. Og ikke mindst ovenpå en weekend, hvor hun har spillet fire koncerter. Alt sammen noget, der kunne få de fleste til at svede. Men ikke Medina. Hun sætter sig hjemmevant til rette bag mikrofonen og er klar til at tale om vigtigheden af at have det rette tøj på til den rette lejlighed – og det skosamarbejde, som hun netop har lanceret med det danske brand Bianco.

For Medina har scenetøjet altid været en vigtig del af hendes optræden. Måske ikke helt på niveau med musikken, men godt deroppe af, for hun er godt klar over, at det ikke er ligegyldigt, hvad man tager på og hvilket image, man kan skabe med sit tøj.

“Jeg tjente ikke mange penge dengang, men jeg brugte alle dem, jeg havde, 17.000 kroner, på den her Balmain-jakke. Jeg var slet ikke i tvivl om, at det var min jakke. Den skulle jeg bare have på,” fortæller Medina om et af sine første markante sceneoutfits.

Balmain-jakken havde hun på til en koncert på Rådhuspladsen under Copenhagen Pride i 2008, lige da megahittet ‘Kun for mig’ var kommet ud. Det var en af de for tiden og for brandet ikoniske jakker med spidse skuldre, som hun havde på over bar overkrop og et par korte shorts. Et look, hun vidste, ville skabe omtale, men som hun ikke var i tvivl om.

Medina i et kampagnebillede for skosamarbejdet med Bianco
Kampagnebillede for skosamarbejdet med Bianco. Fotograf: Marco Van Rijt.

Ligesom hun ikke var i tvivl om udseendet på de støvler, hun har turneret med på mere eller mindre alle landets festivaler i løbet af sommeren. Støvlerne er en del af et samarbejde med Bianco, som også består af en skokollektion, der kommer i butikkerne i næste uge. Og udseendet på støvlerne kom til hende i en drøm.

“Jeg var lige faldet i søvn og vågnede omkring en halv time efter. Bum! Så var outfittet  på min nethinde. Det er sådan, jeg skal se ud! Og så tegnede jeg det og har set sådan ud til nærmest hvert show henover sommeren,” fortæller Medina.

Medina på scenen i beige drømmestøvler
Medina iført de beige drømmestøvler til Live på Stadion i Odense. Fotograf: Areeb Siddiqi.

Det er et par lårlange støvler med en grov sål i fire forskellige varianter – et rødt par, et sort, et beige og et par med Swarovski-sten. Swarovski-stenene er ifølge hende selv en fast ting, som altid vil være en del af hendes sceneoutfits.

“Swarovski-krystaller er rimelig meget mig. Det har været en del af min dna i alle mine outfits gennem hele min musiske karriere. Jeg tror, der er limet Swarovski-sten fast i samtlige gulve af alle boliger, jeg har boet i. Så selvfølgelig skulle vi have dem med,” griner hun og fortæller også om de Swarovski-besatte mules, der er en del af kollektionen.

Altid danske brands

Udover Swarovski-stenene har danske brands også altid været en fast del af Medinas garderobe.

“Jeg har altid haft danske brands på, når jeg er ude og lave interviews eller optræde, uanset om det er her eller i udlandet. Jeg synes, vi har så mange seje brands herhjemme, og jeg har haft så mange fede samarbejder med danske designere,” forklarer hun – og uddyber, at hun derfor heller ikke var i tvivl, da Bianco rakte ud og spurgte, om hun ville lave en skokollektion med dem.

Sådan er det i Medinas verden. Om det så er forretningsbeslutninger, eller hvad hun skal have på, bliver beslutningerne taget hurtigt og sikkert. Selv da hun under begge sine graviditeter tog 35 kilo på og skulle vænne sig til en krop, som var langt fra den, hun kendte, var det med accept.

“Jeg kom totalt meget ud af min komfort-zone, men resultatet af det, vil jeg aldrig være foruden. Og da det skete igen under min anden graviditet, så havde jeg ligesom prøvet det, og jeg var bare sådan: “Well. Sådan ser jeg ud. Hvad f… skal vi gøre ved det?” Altså jeg var ligeglad,” fortæller hun på en måde, så man ikke er i tvivl om, at hun virkelig var ligeglad.

“På det tidspunkt boede vi på Frederiksberg, hvor jeg hver dag gik med hundene og hentede kaffe det samme sted. Og det var bare så trygt at gå der, for folk var bare så søde og respektfulde. Det gjorde, at jeg landede virkelig meget i mig selv – for første gang på en eller anden måde. Det var mit første skridt til at lære at elske mig selv inde i min kerne. Så det var det fineste,” fortæller hun om oplevelsen med sin første graviditet.

Medina i et kampagnebillede for skosamarbejdet med Bianco
Kampagnebillede for skosamarbejdet med Bianco – i de Swarovski-besatte mules. Fotograf: Marco Van Rijt.

Og måske er det netop den ro og tryghed, der skinner igennem i dag – når hun parallelparkerer mellem to lastbiler, og når hun for to år siden skulle have taget et coverbillede til sin podcast ‘Hele mennesker’. Et billede, der viser en noget anden Medina, end vi er vant til at se på scenen. På billedet sidder hun i simpelt, hvidt bomuldsundertøj med løst hår, næsten ingen makeup og en blød mave, blot ni uger efter hun har født sin anden søn og kort tid efter en blindtarmsoperation.

“Jeg har to ar på min mave, som du kan du se. Et over navlen, der stadig er sting i,” viser hun.

“Det er så langt væk fra, hvad nogen nogensinde har set af mig, men jeg er så glad for det billede. Det er jeg virkelig. Fordi jeg havde det så godt lige der,” husker hun tilbage.

Og hun har det stadig godt, Medina, selv på en hverdagsagtig mandag formiddag. For det har hun besluttet, og så er der ikke så meget at rafle om.

“Jeg har jo sørget for at skabe mig et liv, jeg elsker. Jeg har sørget for at skabe mig et liv, som indeholder ting, jeg virkelig godt kan lide at lave. Og det gælder alt, og det er kun sådan, jeg vil leve,” gør hun det klart.

Hør hele episoden af Fashion Forum på lyd med Medina nu på Spotify, Podimo og Apple Podcast.