Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
BEAUTY, COPENHAGEN FASHION WEEK SS25

Med kinderne i fokus: backstage med makeup-artist Vilde Feste

Vi mødte Vilde Feste, key makeup-artist hos MAC, der stod for looket til Baum und Pferdgartens show under Copenhagen Fashion Week SS25 til en snak om modeuge-makeup og sæsonens trends.
Vi mødte Vilde Feste, key makeup-artist hos MAC, der stod for looket til Baum und Pferdgartens show under Copenhagen Fashion Week SS25 til en snak om modeuge-makeup og sæsonens trends.

“Mit job i forbindelse med et show er at brainstorme og samarbejde med både stylist, designer og hår-team og finde ud af, hvad det samlede udtryk skal være. Derefter kommer at designe et makeup-look, der giver mening for hele følelsen af showet,” fortæller Vilde Feste om jobbet som key makeup-artist for MAC under modeugen. Her stod hun blandt andet for makeuppen til Baum und Pferdgartens ’Office Olympics’-show, der foregik på Østerbro Stadion og havde gennemgående sportslige referencer. Og Vilde Feste havde her et helt klart billede af den type, hun ville understrege med sin makeup:

“Hun er en forretningskvinde, hun er cool, og hun er lige kommet fra træning og er på vej på arbejde. Så hun har den der efter-træningsglød,” fortæller hun og fortsætter med at forklare, hvordan netop det øjebliksbillede kan indfanges med blush og brynprodukter:

“Det hele handler om kinderne. Det er lidt en reference til 80’erne med nogle virkelig flotte, buskede bryn, smuk hud og et glødende, friskt ansigt og krop.”

Røde kinder, blå øjenlåg

Netop de blussende kinder er noget af det, Vilde Feste fremhæver som en af tidens største makeup-trends.

“Den har været her i et stykke tid, og jeg tror, den vil vare ved i noget tid endnu,” spår hun om blushens fortsatte popularitet. Men de røde kinder er ikke den eneste trend i øjeblikket, der refererer tilbage til 80’ernes maksimalistiske makeup. Også de farvede øjenlåg, særligt de blå, sås flere steder på modellerne under den seneste SS25-udgave af Copenhagen Fashion Week. Hos Alectra Rothschild/Masculina og Nicklas Skovgaard var der især gang i øjenskyggerne.

“Særligt den her blege denimblå har virkelig været populær; du kan bære den frosty som en 80’er-reference eller mere mat,” forklarer Vilde Feste om den blå øjenskygge. Det er dog ikke alene 80’er-farverne, der dikterer øjenmakeuppen for tiden. Også 90’ernes mørke grunge-makeup har sit tilbagetog, tilføjer hun: 

“Den sidste trend, jeg vil fremhæve, er en form for grunge-makeup. Vi ser mange punk-referencer og undergrundsmakeup – så det er en slags afdæmpet, grunge-makeup.”

Bliver vi ved 90’erne, var datidens helt tynde øjenbryn da også tilstede på catwalken. Det lader dog ikke til, at de har fået sin helt store entré denne sæson, hvor der i stedet stadig var meget fokus på det mere pjuskede bryn-udtryk. Et udtryk, der ikke kun sås hos Baum und Pferdgarten, men også hos blandt andre Remain og Henrik Vibskov.

Artiklen er blevet til på baggrund af et interview udført af journalist Simon Melhus for Fashion Forum under Copenhagen Fashion Week SS25. Find interviewet på vores Instagram under highlightet BEAUTY.

På med blush hos Baum und Pferdgarten
På med blush hos Baum und Pferdgarten / Foto: MAC Cosmetics
Buskede bryn hos Baum und Pferdgarten
Buskede bryn hos Baum und Pferdgarten / Foto: MAC Cosmetics
Kinder og øjne var også i fokus hos Alectra Rothschild/Masculina
Kinder og øjne var også i fokus hos Alectra Rothschild/Masculina / Foto: MAC Cosmetics
80'er-øjenlåg hos Nicklas Skovgaard
80’er-øjenlåg hos Nicklas Skovgaard / Foto: MAC Cosmetics
Tynde øjenbryn og grunge-referencer hos Alectra Rothschild/Masculina
Tynde øjenbryn og grunge-referencer hos Alectra Rothschild/Masculina / Foto: MAC Cosmetics
Der var mere fyld på brynene hos Remain
Der var mere fyld på brynene hos Remain / Foto: MAC Cosmetics
Smalle bryn og blush hos Nicklas Skovgaard
Smalle bryn og blush hos Nicklas Skovgaard / Foto: MAC Cosmetics