Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Silas Adler Soulland
PODCAST

Silas Adler efter Soulland: “Jeg ved, at jeg ikke er færdig med tøj”

I en ny episode af Fashion Forum på lyd fortæller Soulland-stifter Silas Adler om hele sin historie med Soulland, og hvad der nu skal ske, efter han er trådt ud af sit livsværk.
I en ny episode af Fashion Forum på lyd fortæller Soulland-stifter Silas Adler om hele sin historie med Soulland, og hvad der nu skal ske, efter han er trådt ud af sit livsværk.

“Min arbejdsdag starter klokken seks, når jeg åbner øjnene, og den slutter, når jeg lukker øjnene. Men mit tidsmanagement er mega flydende, så jeg gør også ting, som ikke har noget med arbejde at gøre, midt i det hele. Så alt er arbejde, og ingenting er arbejde. Hvis jeg har lyst til at tage ud og skate klokken 10, så gør jeg det. Men hvis jeg har brug for at sidde og arbejde med noget klokken 23, så gør jeg det,” sådan lød det, da Silas Adler i starten af juni besøgte Fashion Forum på lyd-studiet for at optage et portrætinterview.

Et interview om hans rolle som stifter og creative director – fremfor designer, som han kun meget sjældent kalder sig – i Soulland. Et brand, han grundlagde, da han som 17-årig droppede ud af gymnasiet for i stedet at satse på at lave t-shirts med print og sælge dem først på skaterrampen i Fælledparken, senere i skaterbutikker i København og Europa og siden USA, inden Soulland voksede sig til det komplette modebrand, vi kender i dag med store modeshows, prestigefyldte forhandlere og internationale samarbejder. Alt sammen noget, der startede som en god idé til, hvordan man kunne snyde systemet og slippe for gymnasiet.

“Jeg tænkte, ‘jeg finder jo bare på noget, jeg snyder, så jeg slipper for at gå i skole. Det er jo mega smart, jeg kan bare lave et t-shirt-firma, så behøver jeg ikke at gå i skole’. Som om at jeg snyder systemet ved, at jeg ikke skal gå i skole, og skal lave t-shirts i stedet for. Men i virkeligheden er det måske modsat. Du gør noget, der er meget sværere, i stedet for bare at være en gymnasieelev, der drikker øl fra Fakta og laver gymnasieagtige ting,” fortæller Silas Adler om starten på Soulland.

Men det blev også et interview, som opsummerede hele hans opvækst med Soulland, få uger inden Silas Adler valgte at gå ud af Soulland og overlade det til sin mangeårige samarbejdspartner og CEO i Soulland Jacob Kampp-Berliner. Så i dag ser arbejdsdagen og tilværelsen noget anderledes ud.

“Jeg sagde til mig selv, at jeg skulle have to måneder, før jeg gik i gang med at finde ud af, hvad jeg skal lave nu. Det er to måneder til at holde fri og tænke over det. Jeg har uplanlagt gjort mig selv en tjeneste ved at lægge beslutningen lige op til en sommerferie. Det gør, at der vil være lidt lavere blus. Så på den måde, har jeg noget tid til at sortere nogle af de ting, der kommer ind fra siden, lidt fra og så prøve at holde fokus på, at der ikke skal ske noget,” fortæller han i Fashion Forum på lyd og forklarer, at der altså ikke ligger en plan klar for, hvad der nu skal ske, da han besøger studiet igen en lille måned senere, efter han officielt er trådt ud af Soulland.

“Det store spørgsmål for mig er, om jeg skal arbejde for mig selv eller for en anden. Det eneste, jeg ved, er, at jeg ikke er færdig med tøj. Jeg tror også, at det bunder i en erkendelse af, at det er der, hvor jeg trods alt har allermest erfaring og har allerflest kompetencer. Og jeg ville synes, at det var underligt ikke at skulle fortsætte med det,” afgør han.

Hør hele podcastepisoden med Silas Adler med begge interviews – det første om valget om at træde ud af Soulland, og det andet om tilblivelsen af, samt opvæksten og tilværelsen med Soulland, som har fyldt størstedelen af hans liv – og hør, hvorfor han hellere kalder sig creative director end designer. Alt sammen i den nyeste episode af Fashion Forum på lyd, som du finder på Spotify, Podimo og Apple Podcasts.