Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Dansk undertøjsbrand rykker op i nordisk top 3

Tre år efter Underprotections første B Corp-vurdering er de nu klar med runde to, der viser en markant forbedring.
Tre år efter Underprotections første B Corp-vurdering er de nu klar med runde to, der viser en markant forbedring.

Selvom B Corp har eksisteret siden 2006, er det først indenfor den sidste håndfuld år, at certificeringen virkelig har fået fat og er blevet bredere kendt og implementeret hos mange modevirksomheder. Og eftersom en virksomhed skal genvurderes hvert tredje år for at beholde denne certificering, begynder vi nu at se flere virksomheder, der får nye og bedre vurderinger. Det er blandt andet tilfældet for Underprotection, der med sin nye B Corp-certificering opnår den hidtil højeste score for en nordisk modevirksomhed. Dermed har de overhalet Dear Denier, som hidtil har haft den højeste score i kategorien.

Underprotection har nemlig fået en score på 133,4 point, hvilket også lander dem i en top tre for alle B Corp-certificerede virksomheder på tværs af brancher i Norden. De 133,4 point er en forbedring på 32 procent fra deres i forvejen flotte 101,1 point i 2020 (80 point er minimumssatsen for at blive certificeret). Et af formålene med pointscoren og genvurderingerne er at give virksomhederne incitament til hele tiden at forbedre sig og slå sin egen score. Og for Underprotection er det da heller ikke et tegn på, at de nu skal hvile på laurbærrene med det imponerende resultat.

“Dette resultat er helt sikkert en milepæl, der er værd at fejre, men vores rejse ender ikke her. Vores endelige mål er at opnå 200 point, og der er stadig masser af arbejde. Vi er begejstrede for fortsat at forbedre os og forfine vores praksisser. Denne præstation er et bevis på, hvorfor vi grundlagde Underprotection, og hvad der motiverer os hver dag,” fortæller Stephan Rosenkilde, medgrundlægger og CEO i Underprotection, i en pressemeddelelse.

Det er blandt andet Underprotections brug af certificerede materialer, fair produktionspraksisser og initiativer som deres Take-Back-model samt Repair & Reward-program, der har været med til at give dem en høj score i genvurderingen. Genvurderingen har taget syv måneder, hvorfor resultatet først kommer nu og ikke i præcist tre år efter den første vurdering.

Er du ikke helt med på, hvad B Corp-certificeringen går ud på? Lyt til Fashion Forum på lyds episode om certificeringen her.