Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
REGNSKAB

"Stærkt salgsmomentum" løftede Rains' omsætning med 40 procent i 2022

Salget gik betydeligt frem for Rains sidste år – men bundlinjen sænkede farten og kom ud lavere end forventet. Det viser brandets nye årsregnskab.
Salget gik betydeligt frem for Rains sidste år – men bundlinjen sænkede farten og kom ud lavere end forventet. Det viser brandets nye årsregnskab.

“2022 var karakteriseret af stærk vækst på tværs af geografier og salgskanaler.”

Sådan skriver Rains i sit nye årsregnskab for 2022. Og vækst er da også den eneste rigtige overskrift, når man kigger på tallene. Omsætningen er herunder vokset 40 procent på ét år – fra lige over 400 millioner kroner i 2021 til 563 millioner kroner i dette regnskab. Et tal, der vel at mærke lød på 150 millioner for bare fem år siden.

Bruttofortjenesten lander på 143,6 millioner kroner mod 120,6 året før, og bundlinjen viser et overskud på 50,7 millioner kroner mod 56,4 i 2021 – og følger altså ikke samme fart som tidligere år, ligesom vi lige nu også ser hos mange andre brands, der ellers præsenterer stor salgsvækst.

“Det økonomiske resultat har været påvirket af de store valutaudsving gennem året, hvilket har forårsaget betydelige økonomiske nedgange i forhold til tidligere år,” skrives der videre i ledelsesberetningen, hvor det også står, at resultat er lavere end forventet, men at Rains forventer at genvinde farten i 2023.

Kapacitetsudfordringer giver fornyet fokus på kernestrukturen

Ifølge Rains blev væksten i 2022 især trukket af virksomhedens nyligt etablerede internationale salgsorganisation kombineret med en proaktiv og offensiv e-commerce-indsats. Samtidig trak flere af brandets butikker omsætningen op, hvorimod den tidligere annoncering af yderligere butiksåbninger blev udskudt i ønsket om at fokusere og øge kvaliteten af de eksisterende forretninger.

Derudover bød året, ifølge regnskabet, på styrkelsen af markeder som Canada, USA og Frankrig, en stor udvidelse på medarbejderfronten fra 103 til 132 fuldtidsansatte såvel som yderligere to shows under modeugen i Paris. Shows, der “havde meget positive effekter på tiltrækningen af nye forbrugere gennem digitale platforme og salgskanaler.”

“Samlet set var året præget af et stærkt salgsmomentum og højt pres på kapaciteten i hele forsyningskæden og organisationen. Balancen mellem salg og kapacitet udfordrede virksomhedens kerneforretningssøjler, men resulterede også i et fornyet fokus på virksomhedens kernestruktur og succesparametre,” skrives der afslutningsvist i regnskabet.