3 danske designudstillinger til sommerfordybelse
Sommerferien er over os, og det betyder tid til at fordybe sig i det, der i hverdagen suser forbi. Vi har samlet tre nye udstillinger, der gør dig klogere på alt fra mikroplastik til diversitet og bæredygtighed.1219Washed Out / a report on microplastic fibres
De fleste af os ved efterhånden godt, at plastik – og herunder især mikroplastik – er et stort problem, som også moden spiller en rolle i at forværre. Tonsvis af mikroskopiske plastpartikler skylles ud med grundvandet, når vi vasker vores tøj. Men ved du så også, at meget af den plastik også ender i din krop?
Det er netop den problematik, som Social Material Designer Louise Permiin har sat fokus på i forbindelse med sit tre-måneders projektophold hos Material Design Lab på KEA. Her har hun blandt andet analyseret, hvor meget mikroplast man egentlig udleder, hver gang man vasker tøj, samt hvilke konsekvenser det har. Det er der kommet en spændende udstilling og bog ud af ved navn ’WASHED OUT/ a report on microplastic fibres’.
Projektet har til formål at vække opsigt hos forbrugerne og sætte fokus på, hvad vores daglige interaktioner og forbrug gør ved vores miljø og egne kroppe – bogstavligt talt. For Louise Permiin har igennem projektet også testet en række kollegaers urin og brugt tekstilfarve til at visualisere sine fund: at samtlige testpersoner havde mikroplastik i kroppen.
Udstillingen kan ses i boxen på biblioteket på KEA over sommeren.
United Diversity, Designskolen Koldings afgangsudstilling 2019
Er du nysgerrig på, hvad fremtiden byder på indenfor design og mode? Så er der næppe et bedre sted at kigge end hos de mange nyudklækkede, færdiguddannede talenter i til Designskolen Koldings Afgangsudstilling 2019. En udstilling, der har fået titlen ’United Diversity’, fordi årgang 2019 er præget af stor diversitet i kulturelle og faglige baggrunde, projekttyper og faglinjer. Her kan du opleve over 50 talenter, hvis afgangsprojekter iscenesættes i Museet på Koldinghus’ Dansesal, der til lejligheden er indrettet som en hybrid af forskellige sportsbaner. Hele vejen rundt vises årets mange afgangsprojekter fra fem forskellige faglinjer, og i midten af det hele kan man møde alle designerne og høre om deres ambitioner for fremtiden i små portrætfilm.
Udover ’United Diversity’ er afgangsprojekterne lavet under overskriften ’Design for Play’ – som også er navnet på skolens nye kandidatuddannelse. For alle afgangsstuderende gælder det nemlig, at den legende, nysgerrige udforskning har været fællesnævner for deres metodetilgang til deres projekter. Derudover kan man til udstillingen opleve skolens første hold af Accessory-designere, som har arbejdet med såkaldt kropsbåret tilbehør. Deres afgangsprojekter udstilles side om side med de velkendte faglinjer: mode- og tekstildesign, industriel design og kommunikationsdesign.
Udstillingen kan opleves fra den 28. juni 2019 til og med den 29. september 2019. Læs mere her.
Fashion Tech og modens bæredygtige vækstlag
Sommeren står for døren, men når ferien er ved at gå på hæld, og København igen fyldes med lokale og ikke kun turister, står en af årets højdepunkter for døren: modeugen. Og her er der altid et utal af spændende talks, shows, udstillinger og andre events, som man kan fordybe sig i. Denne sæson kan man blandt andet opleve udstillingen ’Fashion Tech & Modens Bæredygtige Vækstlag’, som har sin debut under Copenhagen Fashion Week i august.
Fashion Tech & Modens Bæredygtige Vækstlag er en udstilling, der er udviklet af både nuværende og tidligere studerende fra VIA Design i et samarbejde med studerende fra Kunstakademiets Designskole, Københavns Erhvervsakademi og Designskolen Kolding samt innovationsnetværket Lifestyle & Design Cluster. Hertil har designtalenter fra VIA Design arbejdet sammen med to modevirksomheder, Gudrun & Gudrun og Coze Aarhus med brandsene LauRie og Echte, og i den forbindelse kastet sig over fænomenet smart textiles. Til udstillingen vil man altså kunne opleve de studerendes bud på, hvordan man løser den evigt aktuelle ligning mode og bæredygtighed i en ikke så fjern fremtid – en ligning, der ikke kun skal løses via teknologiske og materialebaserede innovationer, men også gennem udtænkningen af nye måder at producere, sælge g forbruge tøj på.
Udstillingen sættes op på Geologisk Museum i København og løber fra den 6. til 8. august. Alle er velkomne.