Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
INNOVATION & BÆREDYGTIGHED

KADK udvider med nyt bæredygtigt materialebibliotek

Danish Fashion Institutes bæredygtige materialebibliotek, The Fabric Source, bliver nu også tilgængeligt for de studerende på kunstakademiet i København.
Danish Fashion Institutes bæredygtige materialebibliotek, The Fabric Source, bliver nu også tilgængeligt for de studerende på kunstakademiet i København.

Fra 18. maj får studerende på KADK rig mulighed for at udforske tekstilmaterialer, da skolen åbner et pop-up materialebibliotek. Helt konkret bliver The Fabric Source – det første bæredygtige materialebibliotek for mode- og tekstilindustrien i Norden, der til dagligt har hjemme hos Danish Fashion Institute (DAFI) – en del af KADKs Material LAB. Formålet er et give de studerende adgang til et stort udvalg af bæredygtige tekstiler, som er egnet til både mode, design og arkitektur.

Johan Arnø Kryger, Chief Learning Officer hos DAFI, er blandt de projektansvarlige hos DAFI og arbejder i disse dage på at klargøre Youth Fashion Summit den 11. maj, og for ham er de studerende en vigtig brik i det store puslespil om bæredygtighed:

”Det er en vigtig del af Danish Fashion Institutes virke at være med til at koble uddannelsesinstitutioner med industrien, så de studerende ved, hvad der er af reelle muligheder, når de kommer ud på arbejdsmarkedet – og, at de har en holdning til, hvilke materialer de vil arbejde med. Udviklingen af bæredygtige materialer vokser støt, og for Danish Fashion Institute er det essentielt at facilitere videndeling, så vi kan arbejde hen imod en mere bæredygtig industri,” siger han.

Det kan Suzi Christoffersen, grundlægger af Closed Loop og projektleder på The Fabric Source, stemme i. Hun mener, at materialer er grundstenen i alle produkter og har stor indflydelse på produktets levetid og samlede fodaftryk. Ifølge hende er viden omkring materialer derfor helt essentiel for at kunne træffe de rette valg og minimere vores ressourceforbrug og fodaftryk på planeten.

”Mit ønske og det vi i Closed Loop arbejder hen imod, er at gøre materialebevidsthed og materialeforståelse til en naturlig del af design- og produktudviklingen, uanset om vi taler tøj, møbler eller et helt andet produkt.

Derfor glæder det mig at se flere store som små multinationale virksomheder inkorporere fiber- og materialestrategier og dermed kortlægge deres materialevalg. Dette projekt med KADK er enormt vigtigt og bidrager til den positive og nødvendige udvikling, så designerne får materialebevidsthed ind med modermælken,” fortæller Suzi Christoffersen.

Annette Kjær, leder for KADKs Material LAB, fortæller at materialebiblioteket længe har været et ønske, og at hun er utrolig glad for, det nu er blevet realiseret:

”The Fabric Source kan være med til at bringe mere bredde ind i vores nuværende samling af tekstiler, som i dag hovedsagligt indeholder møbeltekstiler. Vi vil gerne kunne tilbyde vores studerende en bredere vifte af forskellige tekstiler og sætte mere fokus på den bæredygtige tilgang til materialeanvendelse,” fortæller hun om begrundelsen for at tage del i materialebiblioteket, og fortsætter:                                      

”Pointen er at vise, hvor meget man kan med tekstiler – også inden for det bæredygtige felt. Materialebiblioteket skal være med til at inspirere de studerende på tværs af faggrupper og teknikker, og vise nogle af de mange muligheder, der er i den her verden,” runder værkstedslederen af.

I anledningen af det nye og udvidede materialebibliotek holder KADK en åben fernisering den 18. maj klokken 15.00, hvor DAFIs Johan Arnø Kryger, Suzi Christoffersen fra Closed Loop og Annette Kjær fra KADK vil holde oplæg med introduktion til materialebiblioteket. Tilmeldinger til ferniseringen skal sendes til akj@kadk.dk.