Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
INNOVATION & BÆREDYGTIGHED

H&Ms 2015 CSR-rapport er landet

H&Ms mål er blandt andet udelukkende at bruge bomuld fra bæredygtige kilder når vi rammer år 2020, fortæller de i deres netop offentligte CSR-rapport.
H&Ms mål er blandt andet udelukkende at bruge bomuld fra bæredygtige kilder når vi rammer år 2020, fortæller de i deres netop offentligte CSR-rapport.

På et pressemøde i London i går, offentliggjorde og livestreamede H&M for 14. gang deres mål og resultater af deres arbejde med bæredygtighed. Sammen med rapporten præsenteredes en ny vision for bæredygtighedsarbejdet, der skal styrke H&Ms engagement i at skabe en bæredygtighed virksomhed og modebranche.

“Vores vision er at blive 100% cirkulær. I tæt dialog med eksperter og stakeholders, vil vi sætte tidsbestemte milepæle for at nå dette mål. Det vil bringe os tættere på vores mål om at lede omstillingen til fuldstændig cirkulær og bæredygtig mode”, siger Anna Gedda, Head of Sustainability i H&M, der også går på talerstolen til Copenhagen Fashion Summit den 12. maj.

H&M øger hvert år brugen af bæredygtige materialer, som nu udgør 20% af det samlede materialeforbrug. Da bomuld er et ofte benyttet materiale i tekstilproduktion, øger H&M også gradvist brugen af bæredygtigt produceret bomuld. Økologisk bomuld, genbrugt bomuld og Better Cotton (certificeret af BCI) udgjorde en tredjedel af H&M’s samlede bomuldsforbrug i 2015, hvilket bringer H&M tættere på målet om udelukkende at benytte bomuld fra bæredygtige kilder i 2020. Den genbrugte bomuld kommer blandt andet fra tekstiler, der er indleveret via H&M’s tøjindsamlingsinitiativ ‘H&M Garment Collecting’.

Andelen af vedvarende elektricitet i H&M’s globale forbrug steg fra 27% i 2014 til 78% i 2015. Samtidig reduceredes den samlede udledning med 56% sammenlignet med 2014. Den primære årsag til dette er den øgede brug af vedvarende elektricitet.

Som en del af H&M’s Fair Living Wage Strategy, har H&M underskrevet en global rammeaftale med IndustriAll, Global Union og den svenske fagforening IF Metal. Aftalen sigter mod at skabe velfungerende dialog mellem arbejdsgiver og arbejdstagere hos de leverandører og fabrikker, der producerer for H&M. Den supplerer H&Ms eksisterende arbejde for at fremme retten til at danne og tilslutte sig fagforeninger, kollektive forhandlinger og fredelig konfliktløsning – afgørende elementer i forhold til at sikre fair lønninger for tekstilarbejdere.

Du kan læse hele rapporten her