Hjælp til bomuldsfarmere i Afrika virker
Organisationen Cotton made in Africa har succes med systematisk træning af farmere, så de lærer effektive og bæredygtige metoder til at dyrke bomuld.I den seneste verifikationsrapport fra 2014 fremgår det, at alle parter i Cotton mande in Africa drager fordele af initiativet.
”Cotton made in Africa arbejder succesfuldt for at få indført internationale rettigheder til de mennesker, der producerer råmaterialerne til vores tøj – navnlig bomuldsfarmerne og arbejdere i bomuldsindustrien i Afrika,” siger Tina Stridde der er administrerende direktør for Aid by Trade Foundation, i en pressemeddelelse.
Udbetaler mere end lovkravet
Cotton made in Africa er en alliance mellem partnere fra erhverv og industri, den offentlige sektor og NGO’er. I fællesskab bidrager de til at bekæmpe fattigdom og miljømæssig nedbrydning, og de hjælper lokale uldfarmere og deres familier med at hæve levestandarderne i områder syd for Sahara.
LÆS OGSÅ: Investorer får øje på bæredygtighedens værdi
Dette gøres blandt andet ved at sørge for, at alle bomuldsfirmaer udbetaler den lovbestemte minimumsløn på fabrikker, hvor bomuldsfrøhår bliver udvundet og trådet. Oven i købet betaler 16 ud af de 18 firmaer, der udvinder bomuld for Cotton made in Africa, deres arbejdere mere end lovkravet.
Mange familier drager fordel
Desuden har organisationen en økologisk profil, som forbyder brug af genmodificerede frø, træfældning i de største skove og indgreb i beskyttede områder.
”Vores standarder virker både til fordel for hundredtusinder af mindre bondefamilier i de voksende bomuldsregioner og miljøet,” siger Tina Stridde.
LÆS OGSÅ: “Tanzania vil være tøjproduktionsland”
I slutningen af 2014 havde over 440.000 mindre bønder draget fordel af de bæredygtige standarder, som man skal leve op til for at blive en del af Cotton made in Africa, der har eksisteret siden 2005.
Samtidig bærer den systematiske træning frugt: I nogle regioner var det blot 15 procent af farmerne, der opbevarede plantebeskyttelsesmidlerne korrekt i 2013, mens tallet nu er steget til over 50 procent.
Læs mere om Cotton made in Africa her.