H&M satser skyhøjt i nye CSR-målsætninger
Tøjgiganten H&M præsenterer i deres årlige CSR-rapport ambitiøse mål om genanvendelse af tekstiler og bæredygtigt energiforbrugDer er gået 13 år siden den svenske tøjkæde H&M offentliggjorde deres første CSR-rapport. Siden er initiativerne, resultaterne og ambitionerne kun vokset og vokset, og den seneste rapport for 2014 er ingen undtagelse.
Sidste år offentliggjorde H&M, at de i 2013 havde samlet 5.000 tons tøj gennem deres globale tøjindsamlingsinitiativ H&M Garment Collection. Det tal er i 2014 steget til 13.000 tons, hvilket er en stejl stigning på 160 procent.
LÆS OGSÅ: “H&M har indsamlet over 5.000 ton tøj”
Med udgangspunkt i initiativets vækstrate præsenterer H&M nu en ambitiøs målsætningen for det indsamlede tøjs genanvendelse. For inden udgangen af 2015, vil H&M øge antallet af varer fremstillet med genbrugte fibre fra det indsamlede tøj. Det betyder, at 1,2 millioner varer i 2015 vil være produceret af 20 procent genanvendte tekstilfibre.
Vedvarende energikilder – hvor det er muligt
Foruden bæredygtig tekstilanvendelse lægger rapporten også vægt på H&Ms ressourcebrug – og hvor der sidste år var et stort fokus på vandforbrug, føjer H&M nu også energiforbrug til listen af topprioriteter.
LÆS OGSÅ: “H&M og Kering går sammen om ny genbrugsteknologi”
I 2014 brugte var 27 procent af H&Ms faciliteter, dvs. kontorer, fabrikker og lagerbygninger, drevet af vedvarende energikilder – og det er ifølge H&M ikke godt nok. Dét tal skal derfor øges til 80 procent inden 2016 i de lande, hvor vedvarende energikilder er tilgængelige og mulige at gøre brug af. Det betyder i første omgang, at H&M ikke kan møde den ambitiøse målsætning i Kina.
Arbejdsforhold og dyrevelfærd
Ligesom sidste år har H&M i 2014 haft fokus på arbejdsforholdene blandt deres medarbejdere, og er blandt andet i gang med et nyt lønsystem kaldt ”Fair Wages Methods”. Systemet er udviklet af organisationen Fair Wages Network, og har til formål at sikre forbedre lønvilkår for de medarbejdere, der er ansat under deres leverandører.
LÆS OGSÅ: “H&M: Højere løn, højere produktivitet og mindre overarbejde”
Derudover præsenterede H&M i 2014 et nyt fokusområde i form af dyrevelfærd. H&M har i mange år ikke gjort brug af ægte pels, og i de seneste år er brugen af angorauld, eksotisk dyreskind, ben, horn og andre materialer fra truede dyrearter også været bandlyst fra virksomheden.
I 2014 var fokus derfor på at øge brugen af certificeret uld, dun, læder og fjer. Ifølge rapporten er det målet, at H&M i samarbejde med forskellige aktører vil lave en global standard for certificering af animalske materialer – og at H&M udelukkende vil bruge certificeret uld inden udgangen af 2018.
Læs hele rapporten her.