Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
INNOVATION & BÆREDYGTIGHED

Ny uddannelse i bæredygtig mode

Kunstakademiets skoler for Arkitektur og Design (KADK) og Danish Fashion Institute lancerer nu i samarbejde med Dansk Mode & Textil en ny diplomuddannelse i bæredygtig mode.
Kunstakademiets skoler for Arkitektur og Design (KADK) og Danish Fashion Institute lancerer nu i samarbejde med Dansk Mode & Textil en ny diplomuddannelse i bæredygtig mode.

Nu bliver det for første gang muligt at tage en efteruddannelse i bæredygtig mode.

Kunstakademiets skoler for Arkitektur og Design (KADK), Danish Fashion Institute og Dansk Mode & Textil er gået sammen om at lancere en ny skræddersyet efteruddannelse rettet mod designere i modebranchen.

’Sustainable Fashion Design’ er titlen på diplomuddannelsen, som foregår på KADK i København med studiestart i april i år og med eksamen til juni.

For Danish Fashion Institutes adm. direktør Eva Kruse er der tale om et vigtigt skridt i arbejdet med at gøre den danske modebranche grønnere.

”I Danish Fashion Institute har vi efterhånden arbejdet med at skubbe bæredygtighedsdagsordenen fremad igennem en årrække, og at vi nu sammen med KADK og Dansk Mode & Textil kan tilbyde branchen en formaliseret uddannelse, der er anerkendt af det officielle uddannelsessystem, er en kæmpe tilfredsstillelse,” siger Eva Kruse, og uddyber:

”Det kan forhåbentlig være med til at løfte niveauet for den måde vi i branchen forholder os til og italesætter den grønne omstilling,” siger Eva Kruse til FashionForum.

En værktøjskasse til grøn forretningsudvikling

Uddannelsen er bygget op som en kombination af ledelses- og organisationsteori, projektledelsesværktøjer samt metoder til at implementere grøn omstilling i virksomheder og skabe designs med en bedre miljømæssig og social performance.

Der vil være særligt fokus på certificeringsordninger, performance-indikatorer, CSR-metoder, nye designteknikker og brugen af innovative materialer samt livscyklus-modeller med fokus på at skabe bæredygtige værdikæder i modebranchen.

Der er tale om diplomuddannelse, der giver 10 ECTS-point, og er bygget op om fem kursusdage i løbet af foråret, hvorefter det hele afsluttes med en skriftlig eksamen til juni.

Fokus på designfasen

”Uddannelsen er både for dem, der allerede har en viden om bæredygtighed, men gerne vil lære at arbejde med de nyeste værktøjer, og for dem, der er nye i forhold til bæredygtighed og grøn omstilling. En vigtig pointe er, at fokus i uddannelsen ligger på designfasen, da det er her, de vigtigste bæredygtighedsbeslutninger bliver truffet,” siger Ida Engholm, der er efteruddannelsesleder på KADK.

Hun understreger dog, at det ikke betyder, at uddannelsen kun er rettet mod designere, men tværtimod også vil være relevant for eksempelvis ledere, indkøbsansvarlige og projektkoordinatorer i modevirksomhederne.

Uddannelsen skal evalueres til sommer, og Ida Engholm håber, at den i fremtiden kan udbygges endnu mere.

”Hvis uddannelsen bliver en succes, så kan vi måske på sigt lave en fuld diplomuddannelse med et internationalt sigte, og dermed også være med til at promovere Danmark i forbindelse med grøn omstilling af modevirksomheder og modebranchen,” siger Ida Engholm.

Uddannelsen starter i begyndelsen af april, og der er ansøgningsfrist 1. marts. Prisen for at kurset er 20.000 kroner (15.000 kroner for medlemmer af Danish Fashion Institute og Dansk Mode & Textil). Du kan læse mere om uddannelsen på KADKs hjemmeside her.