Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
INNOVATION & BÆREDYGTIGHED

Rapport: Små fremskridt i kampen mod børnearbejde

Der er fortsat millioner af arbejdende børn på verdensplan, men flere lande end tidligere tager initiativer til at stoppe børnearbejde.
Der er fortsat millioner af arbejdende børn på verdensplan, men flere lande end tidligere tager initiativer til at stoppe børnearbejde.

Børnearbejde har været forbudt af FN i knap 25 år. Alligevel arbejder 168 millioner børn på verdensplan fortsat, og af dem arbejder de 85 millioner under farlige forhold.

Det anslår USA’s Department of Labour i deres årlige rapport ”Findings on the Worst Forms of Child Labor”.

LÆS OGSÅ: ”Børnearbejde er stadig udbredt i tekstilbranchen”

Rapporten, der dækker 2013, vurderer indsatsen i over 140 lande i forhold til, hvad disse har gjort for at nedbringe omfanget af de værste former for børne- og tvangsarbejde. Landene er derefter blevet inddelt i fire grupper efter, om deres indsats har været signifikant, moderat, minimal eller helt uden fremgang.

I alt endte 13 lande i kategorien ’signifikante fremskridt’, mens det i 2012 kun gjaldt 10 lande.

”Vi oplever, at flere lande tager skridt til at løse problemet, men verden kan og skal gøre mere for at fremskynde disse bestræbelser. Når børn lærer frem for at arbejde, blomstrer familier, økonomier vokser og nationer trives,” siger den amerikanske beskæftigelsesminister Thomas E. Perez ifølge Women’s Wear Daily.

Problemer fra Nepal til Nordkorea

Rapporten omfatter ikke kun børne- og tvangsarbejde inden for tøj- og tekstilsektoren. Også bomuldsproduktion og fremstilling af tøj, tæpper og fodtøj optræder på listen over sektorer, hvor netop børne- og tvangsarbejde er et problem, skriver Women’s Wear Daily.

Ifølge den amerikanske rapport er børne- og tvangsarbejde inden for bomuldsdyrkning et problem i følgende lande:

Argentina, Aserbajdsjan, Benin, Brasilien, Burkina Faso, Kina, Egypten, Indien, Kasakhstan, Pakistan, Paraguay, Tadsjikistan, Tyrkiet, Turkmenistan, Usbekistan og Zambia.

LÆS OGSÅ: “Kom til gratis speed-dating med bæredygtige producenter fra Vietnam”

Når det gælder børne- og tvangsarbejde inden for fremstilling tøj og tekstiler, er følgende lande nævnt:

Argentina, Brasilien, Kina, Indien, Jordan, Malaysia, Thailand og Vietnam, Bangladesh, Kina, Indien, Nepal og Nordkorea.

Beskeden procentuel fremgang – stor nominel fremgang

Siden 1990 har FN’s medlemsstater forbudt alt børnearbejde, som enten er farligt, fratager barnet muligheden for uddannelse eller som skader barnets fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Selv om rapporten viser, at der fortsat er 168 millioner børn, der arbejder, så er der tale om en klar forbedring, hvis man sammenligner med tallene fra 2000. Dengang var der anslået 245 millioner børnearbejdere på verdensplan.

Du kan læse hele eller dele af den over 1.000-sider lange rapport her.

Kilder: U.S. Department of Labor’s Bureau of International Labor Affairs, Womens Wear Daily