Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /var/www/vhosts/fashionforum.dk/httpdocs/wp-content/themes/fashion-forum/template-parts/content.php on line 13
Indland, Økonomi

Modebranchens økonomi reddes af eksport

Salget til de danske butikker er forsat presset, men modebranchen reddes af eksport til især det tyske marked.
Salget til de danske butikker er forsat presset, men modebranchen reddes af eksport til især det tyske marked.

Det er stadig vanskeligt for de danske tøjmærker at sælge deres produkter til danske butikker, men de negative tal bliver reddet af en stigning i eksporten til udlandet. Det viser en undersøgelse lavet af Dansk Mode & Textil. Sidste år faldt det samlede salg af dansk modetøj med 0,8 pct. og salget til de danske butikker alene faldt med fem pct. Denne tendens er forsat ind i første kvartal af 2014. Det skriver epn.dk.

Heldigvis er der også godt nyt for den danske modebranche, der oplever en vækst i salget til udenlandske markeder. Sidste år så man en vækst i eksporten på 1,8 pct. og i første kvartal i 2014 er væksten helt oppe på 4,7 pct. Tallene er hentet fra undersøgelsen af Dansk Mode & Textil, der også viser, at Tyskland indtager en suveræn førsteplads som aftager af dansk mode.

Modebranchen er i bedring

Alt i alt viser en undersøgelse af revisions- og rådgivningsfirmaet Deloitte, at den danske modebranche generelt er sundere end sidste år. Antallet af virksomheder der ligger i den økonomiske farezone er faldet fra 22 pct. til 17 pct.

Yderligere påpeger Dansk Mode & Textil, at en rundspørgeundersøgelse blandt deres medlemsvirksomheder viser, at 75 pct. forventer en bedre sæson i efteråret 2014 end året før, på trods af at kun 22 pct. af de adspurgte forventer en vækst på det danske marked. Hele 65 pct. forudsiger til gengæld en vækst på det tyske marked.

LÆS OGSÅ: Cross channel-rapport: Modebranchen halter bagefter

En sidste glædelig nyhed for den danske modebranche kommer fra Dansk Mode & Textil, der i deres undersøgelse har erfaret, at der med stor sandsynlighed vil være færre fyringer og flere ansættelser i den kommende sæson.

”Kun 10 pct. af vores medlemmer forventer at afskedige medarbejdere medarbejdere i den kommende sæson, mens hele 30 pct. forudser flere ansættelser. Det er den mest optimistiske vurdering blandt modevirksomhederne siden finanskrisen i 2008,” siger Michael Hillemose fra Dansk Mode og Textil i en artikel på epn.dk.