H&M vil forhøje mindsteløn
Uden at ville hæve priserne, vil H&M nu sikre en højere mindsteløn til deres tekstilarbejdere i de fattige lande.Jo større man er, jo mere ansvar har man. Sådan skriver H&M i en pressemeddelelse på deres hjemmeside, og derfor vil den svenske modegigant nu arbejde for en højere mindsteløn til deres tekstilarbejderne i ulandene, så de, som det mindste, får deres basale behov dækket.
I pressemeddelelsen skriver H&M desuden, at det altid har været deres vision, at alle tekstilarbejdere bør være i stand til at leve af deres løn.
H&Ms første skridt mod en højere mindsteløn er at sikre lønstrukturer hos deres leverandører således, at de betaler arbejderne en fair løn inden 2018. Til den tid regner H&M med, at det positivt vil påvirke omkring 850.000 arbejdere rundt omkring i verden.
LÆS OGSÅ: “H&Ms ni måneders regnskab viser fremgang”
”Vi mener, at lønudviklingen i produktionslandene tager alt for lang tid, da de ofte drives af regeringer,” skriver H&M. Derfor tager de nu sagen i egen hånd og vil i løbet af det næste års tid vurdere fremskridtene og resultaterne på nogle enkelte fabrikker, inden initiativet derefter bliver skaleret op til en større del af deres leverandører.
”Varige forbedringer kræver, at vores leverandører forstår deres problemer med bæredygtighed bedre og kan se fordelene ved en god social- og miljømæssig indsats. I det lange løb ønsker vi, at vores leverandører vil tage ansvaret for deres egen bæredygtighed. Vi vil hjælpe dem med at vurdere deres egen præstation, så de kan opdage muligheder for at forbedre deres forretning.”
LÆS OGSÅ: “Nu rykker H&M’s eksklusive lillesøster til USA”
H&M vil, med dette initiativ, tage spørgsmålet om løn til næste niveau, og opfordrer andre mærker til at gøre det samme.
”H&Ms initiativ om at skabe en lønpolitik for leverandørerne i deres produktionslande er et vigtigt skridt i løsningen af et af de store problemer i tekstil- og beklædningsindustrien,” siger CSR-ambassadør i Sveriges Udenrigsministerium Bengt Johansson om H&Ms nyeste udspil.
Modegiganten mener ikke, at de højere lønninger vil påvirke slutprisen for forbrugerne, da flere ting spiller ind i den samlede pris. Fx håber de på, at lønningerne vil føre til en bedre effektivitet og produktivitet, som langsigtet vil være til gavn for både koncernen og deres leverandører.