Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
REGNSKAB

Mere for mønten hos Munthe

Munthe plus Simonsen har valgt at sænke priserne for ikke at miste kunder efter finanskrisen. Det har fået overskuddet til at stige.
Munthe plus Simonsen har valgt at sænke priserne for ikke at miste kunder efter finanskrisen. Det har fået overskuddet til at stige.

Modevirksomheden Munthe plus Simonsen har taget konsekvensen af de kriseskræmte forbrugere og sænket prisniveauet på tøjet. Det skriver epn.dk.

”Vi har ikke lavet specielle kriseprodukter, men vi har sænket vores priser. Folk er meget mere prisfokuserede nu, end de var for fem år tilbage, og det er blevet mere udfordrende for mange virksomheder at tjene penge,” siger Henrik Fjordbak, der ejer halvdelen af Munthe plus Simonsen til epn.dk.

Henrik Fjordbak vil ikke afsløre, hvor meget tøjet på specifikke varer er sat ned. Ifølge Jyllands-Postens vurdering er der tale om en nedsættelse på op mod 20-30 pct.

Henrik Fjordbak påpeger, at Munthe plus Simonsen langt fra står alene med strategien.

”Mange sætter priserne lidt ned. Det er en tendens i det segment, vi befinder os i,” siger han.

Det sker på trods af, at mange af udgifterne er og har været stigende. Lønningerne i produktionen, der befinder sig i Kina, er steget gennem flere år. Dertil kommer priserne på silke og kursudsving på dollaren.

”Det var lidt af en udfordring for os. Vi blev presset af leverandørerne, mens forbrugerne ønskede billigere produkter,” siger Henrik Fjordbak.

Salget i butikkerne er faldet næsten uafbrudt, siden finanskrisen ramte i 2008, viser detailomsætningstal fra Danmarks Statistik. Salget af tøj og tekstiler er faldet med mere end 10 pct. siden 2005.

Allerede et par år inden finanskrisen ramte virksomheden, gik Munthe plus Simonsen i betalingsstandsning. De to designere Naja Munthe og Karen Simonsen blev reddet ud af kniben af en udefrakommende investor. Ved udgangen af 2007 havde tøjvirksomheden fortsat et underskud på en halv mio. kr. Siden da er resultatet vokset jævnt til 2,3 mio. kr. i 2011.

Kilde: Epn.dk