Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
INNOVATION & BÆREDYGTIGHED

Bæredygtig mode på museum under Copenhagen Fashion Week

Danish Fashion Institute og Designmuseum Danmark fejrer modeugen med en udstilling om bæredygtig mode - vel at mærke med fokus lagt et sted uden hør og fodformede naturnuancer.
Danish Fashion Institute og Designmuseum Danmark fejrer modeugen med en udstilling om bæredygtig mode - vel at mærke med fokus lagt et sted uden hør og fodformede naturnuancer.

Danish Fashion Institute og Designmuseum Danmark fejrer modeugen med en udstilling om bæredygtig mode – vel at mærke med fokus lagt et sted uden hør og fodformede naturnuancer.

Danish Fashion Institute og NICE (Nordic Initiative Clean and Ethical) inviterede i forbindelse med CopenhagenFashion Summit i maj en række talentfulde nordiske designere til at prøve kræfter med helt nye bæredygtige materialer og teknikker. I næste uge kan du opleve resultatet på Designmuseum Danmark.

Her kan du også blive klogere på en lang række bæredygtige teknikker, som handler om andet end blot selve materialerne. Fx arbejder danske David Andersen med konceptet Zero Waste, hvor intet materiale går til spilde i produktionen.

Netop materialespild er ellers ofte en af modeproduktionens helt store akilleshæle. I konventionel fremstilling af modetøj går nemlig hen mod en sjettedel af stoffet ofte tabt i tilskæringsprocessen.

På udstillingen kan du opleve bæredygtigt design fra blandt andre Susanne Rützou, Baum und Pferdgarten, Marimekko, Day Birger et Mikkelsen og David Andersen – og blive klogere på, hvor meget mode faktisk sviner, hvis ikke man tænker bæredygtigt.

Vidste du fx, at:
• Bomuld anses som verdens mest forurenede afgrøde på grund af det enorme forbrug af nogle af de mest skadelige pesticider. Mindre end 1 pct. af verdens bomuldsproduktion foregår økologisk.
• En fjerdedel af alle verdens pesticider går til produktion af bomuld.
• Tekstilindustrien er noteret som den andenstørste vandforurener – næst efter landbrug.
• Til produktion af en almindelig t-shirt anvendes omkring 2000 liter vand i processen fra bomuldsfrø til butikshylde.
• Modeindustrien er den største miljøbelaster næst efter olieindustrien.


Ny Nordisk Mode, Designmuseum Danmark, Bredgade 68, København K., fra 7.-12. august 


Foto: David Andersen