Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

article_Faktuelle fejl i Tøjs DAFI-kritik

Kritisk artiklen om Danish Fashion Institute i magasinet TØJ er fyldt med faktuelle fejl, oplyser DAFI.
Kritisk artiklen om Danish Fashion Institute i magasinet TØJ er fyldt med faktuelle fejl, oplyser DAFI.

Danish Fashion Institute har henvendt sig til FashionForum.dk for at få udredt en række faktuelle fejl, der optræder i en kritisk artikel med titlen "Hvem får glæde af Modeugens milliontilskud?" i nyeste numre af Tøj, trendbureauet PEJ-gruppens magasin og Textil, branchebladet for detailorganisationen Dansk Detail. Rettelserne er tillige sendt til både Tøj og Textil.

• Thomas Hargreave trådte ikke ud af bestyrelsen efter Teis Bruuns interview til Tøj og Textil den 29. september 2010, som det beskrives i artiklen. Udmeldingen skete den 27. august 2010 og blev accepteret af bestyrelsen på bestyrelsesmødet den 3. september 2010. Dette er ført til referat. Rasmus Bech Hansen, der er adm. direktør for Kontrapunkt Online, er efterfølgende indtrådt på pladsen i bestyrelsen.

• Teis Bruun er ikke, som Tøj og Textils skriver, kreativ direktør i Bruuns Bazaar, han er adm. direktør (CEO) i Bruuns Bazaar.

• Danish Fashion Institute har ikke 90 medlemmer, men 101. Heraf er 82 modevirksomheder og de resterende tæller blandt andre de fire designskoler samt andre vigtige virksomheder med relation til branchen.

• World’s Greatest Catwalk blev lavet i et samarbejde mellem Dansk Mode & Textil, Copenhagen Fashion Week og messerne CIFF, CPH Vision, Terminal 2 og Gallery. Valget af Thomas Hargreave/Stage 7 som leverandør (efter udbudsrunde og tilbud fra fem leverandører) til World’s Greatest Catwalk, blev ikke truffet af hverken Thomas Hardgreaves samlever Eva Kruse eller af Copenhagen Fashion Weeks bestyrelse, men af brancheforeningen Dansk Mode & Textil samt Gallery – og siden godkendt af de øvrige messer; CIFF, CPH Vision og Terminal 2.

• I forbindelse med et dansk modefremstød i New York i maj 2010, som blandt andet blev sendt på kulturkanalen DRK, stod Thomas Hargreave for produktionen af et modeshow til eventen. Der har imidlertid ikke været nogen som helst form for økonomisk honorering af arbejdet. Thomas Hargreave og Stage 7 udførte opgaven uden betaling for at hjælpe projektet og branchen, og han og Stage 7 fik heller ikke dækket hverken rejseomkostninger eller andre udgifter i forbindelse med arrangementet.

• Det er ikke rigtigt, at Rützou – som det fremgår i artiklen i Tøj og Textil – sælger sit tøj i webshoppen FashionFifteen.com. Det gør til gengæld: Margit Brandt, Sand, Tusnelda Bloch, Ganni, Bruuns Bazaar, Munthe plus Simonsen, Bllack Noir, Rosemunde, Karen by Simonsen,  Samsøe & Samsøe, Lolly’s Laundry og Tiger of Sweden. I øvrigt er FashionFifteen.com et initiativtaget blandt en gruppe medlemmer af Danish Fashion Institute.

…Endvidere kan redaktionen tilføje, at FashionForum.dk i artiklen beskrives som "DAFIs portal". Dette er ikke tilfældet. FashionForum.dk er drevet af Modezonen som en uvildig nyhedstjeneste med støtte fra bl.a. Erhvervs- og Byggestyrelsen, Eksportrådet, designskolerne, Region Hovedstaden, Copenhagen Business School og Danish Fashion Institute.

LÆS OGSÅ:

DAFI-BESTYRELSESFORMAND TEIS BRUUN AFVISER TØJ-KRITIK

REVISOR OM DAFI: ALLE REGLER ER OVERHOLDT