Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Økonomi

Danske modefolk på skamlen ved Ivækstprisen 2012

To af syv iværksætterpriser gik i år til virksomheder beskæftiget inden for mode - og blandt andet et CSR-initiativ blev hædret.
To af syv iværksætterpriser gik i år til virksomheder beskæftiget inden for mode - og blandt andet et CSR-initiativ blev hædret.

Da vinderne af Ivækstprisen 2012 blev fundet i sidste uge, var der flere moderelaterede virksomheder på podiet.

Blognetværket Bloggers Delight løb nemlig med førstepladsen som Årets Kriseknuser, for som begrundelsen lød:

”Henrik Akselbo har startet Bloggers Delight midt i finanskrisen, som nu er Danmarks største blognetværk med over 140 premium blogs, mere end 11 mio. sidevisninger og tæt på 500.000 unikke besøgende pr. måned. Med en innovativ forretningsmodel har Henrik Akselbo sparket dørene ind til firmaer og revolutioneret marketingsbudgetter i en krisetid.”

Men også Årets Idealist skulle findes i modebranchen. Her løb designer Johanne Helger Lund med prisen. Hun står bag brandet Ecotoure by Lund, og designeren, der tidligere har været kostumier på tv, film og teater, henter inspiration på netop de skrå brædder:

”Vores tøj er let på tå med sus i skørterne, men miljø og socialt ansvar tager vi ikke let på.Tøjet produceres med omtanke for både miljø og arbejdsforhold,” beskriver designeren selv kollektionen.

Ecouture by Lund benytter naturlige tekstilfibre som økologisk bomuld, hør, hamp, silke og uld, hvilke er fibre, som kan dyrkes miljøvenligt og efter reglerne for økologisk jordbrug. Og så driver mærket en succesrig webshop – og derfor løb Johanne Helger Lund altså med prisen.

Årets Unge Håb blev 20-årige Caspar Blom, der i sine teenageår stiftede Billigegolfbolde.dk. Han har i dag en stribe websites, blandt andre de tre online modebutikker Starfashion.dk, Starfashon.se og Pixienova.com.

De andre vindere blev…

  • Årets Væksteventyrer blev holdet bag taxa-app’en ClickaTaxi.
  • Årets Vovehals blev Earlybird.dk.
  • Årets Kvindelige Iværksætter gik til Camilla Ley Valentin, medstifter af software-virksomheden Queue-it.
  • Årets jurypris gik til Asger Aamund for sin støtte til det danske iværksættermiljø.