Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Medstifter går ud af Crās

Den ene stifter og medejer af brandet Crās, Christiane Hagger, træder ud af virksomheden. Herfra er det hendes partner og medstifter, Anne Charlotte Lembye, der står som eneejer og CEO af virksomheden, der nu går ind i en “ny æra”, som de selv skriver i en pressemeddelelse.

De to stiftede brandet sammen i 2019 og lancerede deres første kollektion af i sær farverige, printede og voluminøse kjoler i 2020. Men nu forlader Christiane Hagger, der før Crās kom fra en stilling som Head of Marketing and Communications hos Gestuz, altså brandet efter “nogle vilde og virkeligt fede år”.

Virksomheden var på sit højeste i 2021 og 2022, hvor de blev forhandlet på seks markeder og opnåede et overskud på henholdsvis 2,8 og 1,9 millioner kroner, men oplevede for første gang økonomisk modgang i 2023.

”Sidste år oplevede vi desværre store udfordringer med både konkurser, manglende betalinger fra butikker på global plan og stagnation på adskillige markeder. Vi valgte derfor at lukke flere markeder og afslutte en del samarbejder for at minimere vores finansielle eksponering og risiko. Udover dette har vi trimmet organisationen og lagerbeholdningen er blevet væsentligt reduceret”, uddyber Anne Charlotte Lembye. Hun har dog store forventninger til fremtiden for Crās:

”Vi kan allerede nu mærke en positiv udvikling på alle vores markeder. Salget går især godt gennem vores egne kanaler, hvor vi netop lige har lanceret activewear og smykker, der allerede har vist sig at være en stor succes. Jeg ser frem til at fortsætte med at udvide vores sortiment og markeder, mens vi fastholder kerneværdien om at levere iøjnefaldende kvalitetsmode til vores kunder.”