Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Vinderne af Salling Future Friendly Awards 2024 er fundet

Torsdag eftermiddag blev Salling Future Friendly Awards traditionen tro uddelt på toppen af Salling i Aarhus – denne gang trukket i ly for regnen i Væksthuset. Blandt det stærke felt af nominerede var det Klaus Samsøe, der løb med hovedprisen på 100.000 kroner.

“En rockstar i modebranchen,” lød det fra Marianne Bedsted, direktør i Salling, da hun overrakte prisen til Klaus Samsøe, der har været bredt kendt i modebranchen, siden han var med til at starte Samsøe Samsøe i 1993. Nu har han brandet Made in Denmark, hvor han skaber tøj af deadstock-tekstiler.

De øvrige nominerede til hovedprisen var Alectra Rothschild/Masculina, Andersen-Andersen, Flora Danica, Louise Lyngh Bjerregaard, Rhanders Handsker, Sissel Edelbo og STEM.

“Det her er vildt. Selvfølgelig er det en rejse, og indimellem er det en svær rejse, hvor folk ikke altid har forstået, hvad jeg lavede med gamle, kasserede tekstiler. Men gudskelov er tingene blevet endnu lettere, og derfor er det også rigtig rart for mig at se de nye talenter. Det er dejligt, at I er så motiverede og dedikerede til det, I laver. Så jeg ved, at fremtiden er lys,” sagde Klaus Samsøe, da han modtog prisen.

Publikumsprisen på 25.000 kroner blev overrakt af Trine Young fra Rodinia Generation, Betina Simonsen og Carla Christine Bruus Aagaard-Strube til Elsk, som også vandt Publikumsprisen tilbage i 2021.

Udover de nominerede til hovedprisen havde de fire designskoler Designskolen Kolding, Det Kongelige Akademi, VIA Design & Business og KEA Design også hver udvalgt tre lovende talenter til at konkurrere om Årets Talentpris. Her løb Helene Baldvinsson med prisen på 25.000 kroner, som blev overrakt af sidste års vinder Anders Felsager, Fatimah Gabriella og Kristian Kirk.

Vinderne er blevet udvalgt af en jury bestående af Else Skjold, Fatimah Gabriella, Kristian Kirk, As Øland, Trine Young, Betina Simonsen, Carla Christine Aagaard-Strube, Anders Felsager, Birthe Wiberg og Lars Højgaard Rasmussen.

Alle vinderne sammen med Marianne Bedsted, direktør i Salling. Fra venstre: Klaus Samsøe, Emil Fjord, Steffen Førgård, Helene Baldvinsson og Marianne Bedsted.