Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Fokus på uld og innovation? Nu kan du ansøge til International Woolmark Prize 2025

Ralph Lauren, Yves Saint Laurent, Karl Lagerfeld, Gabriela Hearst og vores egen Amalie Røge Hove… listen er lang og imponerende, og hvis du er en ung designer med erfaring i at arbejde med uld, kan du måske blive næste navn i rækken. Designerne ovenfor er nemlig bare en håndfuld af dem, der før har vundet International Woolmark Prize, og nu er der åbent for ansøgninger til den prestigefulde pris.

Prisen har, siden den første gang blev overrakt i starten af 1950’erne, haft til formål at præmiere unge designere med en innovativ tilgang til brugen af uld. Blandt ansøgningskravene står det blandt andet, at man detaljeret skal beskrive, hvordan man har arbejdet med uld på en bæredygtig eller innovativ måde. Derudover er det et krav, at ens virksomhed har haft kommerciel produktion i mellem fire og ti år, samt at man har minimum én forhandler.

Hvis man efter ansøgningen er heldig at blive udpeget som finalist, får man otte måneder til at skabe en kollektion med hjælp fra Woolmarks Innovation Academy, hvor man skal præsentere sine mest innovative og bæredygtigt orienterede designs og løsninger med brug af uld.

“Vi ville gerne tappe ind i al den innovation og viden, vi kunne få igennem Woolmark, og det netværk af fabrikker og forskellige leverandører, som prisen har sat os i kontakt med. Blandt andet var vi i Amsterdam med en af deres partnere, hvor vi udviklede nye teknikker, som i virkeligheden bygger på teknikker fra mit eget arkiv – noget, jeg har lavet for lang tid siden, men som jeg ikke har kunne teste før, med de maskiner, som vi selv har til rådighed,” fortalte Amalie Røge Hove sidste år om arbejdet med kollektionen, som sikrede hende Karl Lagerfeld Award for Innovation under konkurrencen.

Siden sidste år har der været et par ændringer ved International Woolmark Prize. Blandt andet uddeles den nu kun hvert andet år fremfor hvert år, og så er hovedprisen steget til hele 300.000 australske dollars, som svarer til mere end 1.375.000 danske kroner.

Hvis du er interesseret i at læse mere om International Woolmark Prize og ansøge om at blive en af næste års finalister, kan du klikke her. Der lukkes for ansøgninger den 30. juni 2024.