Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Ny modemesse placerer sig i juni

Tidligere direktører af CIFF og Revolver står bag nyt messeinitiativ.
Tidligere direktører af CIFF og Revolver står bag nyt messeinitiativ.

Der har længe været hede debatter om placeringen af sommermodeugen; skulle den ligge i slipstrømmen af herremodeugen i Paris, lige før skolernes sommerferie, eller skulle den ligge som nu, lige efter, i august i uge 32 – og det blev for ikke lang tid tilbage vedtaget, at Copenhagen Fashion Week og CIFF ville holde sig der. 

Men nu kommer en ny messe på banen. En ’appointment only’- messe, der skal fungere som et multi-brand showroom med både herre- og damekollektioner fra skandinaviske og internationale brands. Og den nye messe, Mandatory Cph, placerer sig tidligere end de andre, netop den 26.-28. juni og herefter to gange årligt. 

Messen kommer til at holde til i Øksnehallen, hvor CIFF i vinter holdt sin enorme branchefest, og hvor Revolver-messen tidligere holdt til. Og det er da også tidligere ansatte fra selv samme messer, der står bag Mandatory. Blandt andre Mads M. Petersen, der var co-direktør på CIFF fra 2013-2020 og Clara Leone, tidligere direktør på Revolver. 

Ifølge en pressemeddelelse, udsendt i dag, er Mandatory Cph tænkt som et selvstændigt ’add-on’ til den eksisterende industri i overensstemmelse med den internationale modeugekalender, herunder Copenhagen Fashion Week.

“Hvor Copenhagen Fashion Week skiller sig ud som en førende aktør med modeshows, præsentationer og talks i august, er Mandatory Cph et showroom, der understøtter brandsne med en handelsplatform på et tidligere tidspunkt på sæsonen,” lyder det fra Mads M. Petersen i en pressemeddelelse. 

Billede af to af grundlæggerne bag Mandatory Cph
Mads M. Petersen og Clara Leone.