Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Vibe Vibe, Danmarks næste tøjdesigner

Tak for i år: De 10 mest læste artikler i 2023

Året nærmer sig sin afslutning, men før vi træder ind i 2024, ser vi tilbage på dette års mest læste historier. Her finder du blandt andet nye tøjdesignere, uventede konkurser og interne omstruktureringer.
Året nærmer sig sin afslutning, men før vi træder ind i 2024, ser vi tilbage på dette års mest læste historier. Her finder du blandt andet nye tøjdesignere, uventede konkurser og interne omstruktureringer.

1. Danmark fik sine næste tøjdesignere, men for hvilken pris?

I oktober rullede finaleafsnittet af ‘Danmarks næste tøjdesigner’ over skærmen. Med fokus på hastighed og kommercielt tøj presser DR-programmet ’Danmarks næste tøjdesigner’ deltagerne til at gå på kompromis og videreføre lige netop den modeindustri, der ikke er brug for.

2. Stod til at lukke: Blanche opkøbt af ny investorgruppe

I juni kunne vi meddele, at New Nordic Brand House havde solgt Blanche videre til en ny ejerkreds for skabe et “endnu stærkere brand.”

3. Wood Wood-direktør træder af

Efter flere måneder med stor uro i virksomhedens ledelse gik Kyrk Macmillan, der havde siddet i stolen siden 2021, af som CEO i moderselskabet Carrington ApS. Bestyrelsesmedlem Mads Christian Lunøe trådte i hans sted.

4. Minimum begæret konkurs

De sidste år for Minimum A/S har, som for mange andre danske brands, været år med bølgedale af både medgang og – desværre mest – modgang. I november kom det danske brand under konkursbehandling af Skifteretten i Aarhus.

5. Endnu et modemagasin mindre på hylderne: Aller dropper Elle fra 2024

Det er nu en måned siden, Aller Media meldte ud, at dansk ELLE i regi af Aller lukker fra 2024, da Aller ikke fornyer sin licens til at udgive magasinet.

Forside på Elle Magazine. Elle lukker i 2024.

6. Munthe forfremmer salgsdirektør til ny CEO

Naja Munthe har givet direktørstolen videre til Heidi L. Mellerup, der med sit “dygtige lederskab og handlekraftige væsen” skal drive brandet til yderligere vækst.

7. A. Roege Hove begæret konkurs: “Det har været sindssygt svært at komme til den her beslutning”

Amalie Røge Hove har i år måtte begære sit brand A. Roege Hove konkurs. Vi har talt med designeren om at lukke et kapitel.

8. “Tanken om den store modedesigner med en klar vision har altid vakt min nysgerrighed”

Hvad optager den næste generation af designere lige nu? Mød Mads Kodbøl Vindelev Jørgensen fra Designskolen Kolding her, der halvandet år efter sin dimission blev ansat i modehuset Jil Sander.

9. Konkursramte Minimum opkøbt af dansk koncern: “Et potentiale, som vi kan se en god fremtid i”

Minimum er blevet opkøbt af blandt andre ejerne af Claire Group, og Nykredit Bank og Midt Factoring har stillet det fornødne pengeberedskab til rådighed.

10. Dansk designikon opkøbt

Finske Fiskars Group har opkøbt en af Danmarks mest ikoniske designvirksomheder for 151 millioner euro.