Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

“Hendes kreationer falder på plads": Louise Lyngh Bjerregaard tildeles stort, dansk legat

Den danske, Paris-bosatte designer har af Nationalbankens Jubilæumsfond modtaget et på 100.000 kroner.
Den danske, Paris-bosatte designer har af Nationalbankens Jubilæumsfond modtaget et på 100.000 kroner.

“Louise Lyngh Bjerregaard, der selv har beskrevet sig som, the odd one outbevæger sig i et udefineret felt mellem haute couture og pret-a-porter og har skabt sin base i Paris. Og det er her hendes kunst – hendes kollektioner ­– skal bestå. Hun har tidligere flere gange bevist sin evne til at skabe strik ud af en anden verden. Så delikat, så fantasifuldt, så nærmest magisk, at man – om man er til hendes æstetik, der også hylder det ufuldendte – ikke kan overse hendes talent til at fange drømme og vilde og sarte humørsving i sin tråd.”

Sådan skrev Fashion Forums chefredaktør, Carla Christine Bruus Aagaard-Strube, i sin anmeldelse af Louise Lyngh Bjerregaards AW23-show, tilbage i februar 2023 under modeugen i Paris. Og det er da også netop den danske designers balancegang mellem kunst og mode, der er omdrejningspunktet for hendes seneste store anerkendelse.

Louise Lyngh Bjerregaards AW22-runway show i Paris
Louise Lyngh Bjerregaards AW22-show i Paris

I sidste uge modtog hun nemlig et legat af Nationalbankens Jubilæumsfonds bestyrelse på 100.000 kroner. Et legat, der er ledsaget af følgende begrundelse:

“Louise arbejder i et felt mellem haute couture og prêt-á-porter, kunst og design. Efter at Louise har bosat sig i Paris, har man kunnet fornemme, at hendes kreationer falder på plads, både rent geografisk, men også på selve kroppen,” lyder det i brevet fra Christian Kettel Thomsen, der er formand for Nationalbankens Jubilæumsfond. Han skriver videre:

“Der bliver brugt uendelige mange timer i tekstile eksperimenter, som bliver til maleriske silhuetter på kroppen og i bevægelsen. Håndværket og detaljerne ligger Louise nært i hendes arbejde med strik og taktilitet. Louise er i en rivende udvikling, og det bliver spændende at følge med fremadrettet,” skrives der afslutningsvist i brevet, der afsluttes med ønsket om, at Louise Lyngh Bjerregaard med legatet får mulighed for at “fastholde både frihed, kvalitet og gejst til endnu flere spændende projekter.”

Læs vores seneste artikler om Louise Lyngh Bjerregaard her.

“I sidste uge blev Louise Lyngh Bjerregaard tildelt et legat på 100.000 kroner af Nationalbankens Jubilæumsfonds bestyrelse. Legatet, ledsaget af følgende begrundelse fra formanden Christian Kettel Thomsen, anerkender Louise’s arbejde i grænselandet mellem haute couture og prêt-à-porter, kunst og design. Efter hendes bosættelse i Paris har Louise’s kreationer fundet deres rette sted, både geografisk og på kroppen.

I brevet fremhæver Christian Kettel Thomsen, at Louise dedikerer utallige timer til tekstil-eksperimenter, der materialiserer sig som maleriske silhuetter på kroppen i bevægelse. Hendes fokus på håndværk og detaljer, især inden for strik og taktilitet, er tydeligt. Louise er i rivende udvikling, og bestyrelsen ser frem til at følge hendes fortsatte fremskridt.

Brevet slutter med ønsket om, at legatet giver Louise Lyngh Bjerregaard mulighed for at fastholde frihed, kvalitet og gejst i hendes kommende spændende projekter.”