Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Se billederne fra By Malene Birgers nye Moda Operandi-collab

Med udgangspunkt i sidste års hypede ’Kavela’-fake fur har By Malene Birger netop lanceret et samarbejde med den amerikanske onlineforhandler Moda Operandi.
Med udgangspunkt i sidste års hypede ’Kavela’-fake fur har By Malene Birger netop lanceret et samarbejde med den amerikanske onlineforhandler Moda Operandi.

Da By Malene Birger i november sidste år fremlagde resultaterne for 2021/22, var det med “fantastisk vækst igennem wholesale på de internationale markeder,” som CEO Ellen Dixdotter dengang fortalte til Fashion Forum.

Herunder kom den største internationale vækst fra USA med en vækstfremgang på 200 procent. Det skyldtes blandt andet, at de havde fundet vej til flere ny premium wholesalepartnere som Browns, Ssense, Harrods, Selfridges og Moda Operandi.

Sidstnævnte cementerer brandet nu sit samarbejde med yderligere gennem en ny, eksklusiv capsule-kollektion.

Med udgangspunkt i en bestseller

Et initiativ, de da også tidligere har haft succes med. Det er nemlig ikke første gang, at By Malene Birger lancerer en kollektion i samarbejde med en anerkendt onlineforhandler. Samme tid sidste år slog de sig sammen med Net-a-Porter. Det nye samarbejde tager dog udgangspunkt og inspiration i den hypede ’Kavela’-fake fur fra By Malene Birgers AW22-kollektion.   

“Vores capsule med Moda Operandi er delvist inspireret af deres stilfulde medstifter, Lauren Santo Domingo. Efter Lauren bar vores ‘Kavela’-frakke i imiteret pels ved New York Fashion Week, blev den hurtigt en bestseller i efterårssæsonen 2023 og en favorit blandt smagsdommere over hele verden,” lyder det i en pressemeddelelse fra kreativ direktør Maja Dixdotter. Til samarbejdet har hun skabt en ny version af frakken i en kortere længde og med høj krave.

“Der er nogle stykker tøj, som har en hel særlig magnetisme, og By Malene Birgers fake fur-frakke fra sidste år var en af dem. Jeg bar den en snevejrsdag under NYFW, og vores social-team har aldrig før modtaget så mange ’hvor kan jeg købe denne’-forespørgsler,” supplerer medstifter og Chief Brand Officer Lauren Santo Domingo om den nye minikollektion.

En kollektion, der består af seks designs. Udover den omtalte frakke indeholder den styles i læder, økologisk bomuld, genanvendt polyester, viskose og mohair med fokus på at bruge monofibre så vidt muligt.

By Malene Birgers nye samarbejdskollektion med Moda Operandi blev officielt lanceret den 25. september 2023.