Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Copenhagen Fashion Week nomineret til Nordisk Råds miljøpris 2023

Nordisk Råds miljøpris har i år valgt at sætte fokus på tekstilindustrien – og i den forbindelse er modeugen blevet udvalgt blandt seks andre nordiske aktører for sit ’Sustainability Framework’ skabt i samarbejde med In Futurum og Rambøll.
Nordisk Råds miljøpris har i år valgt at sætte fokus på tekstilindustrien – og i den forbindelse er modeugen blevet udvalgt blandt seks andre nordiske aktører for sit ’Sustainability Framework’ skabt i samarbejde med In Futurum og Rambøll.

Nordisk Råds miljøpris, som har til formål at styrke bevidstheden om miljøarbejdet i Norden, og som er blevet uddelt hvert år siden i 1995, har i år valgt at sætte fokus på tekstilindustrien og dennes miljømæssige og klimamæssige udfordringer.

Prisen vil derfor blive overrakt til “en central aktør, som fremmer den systemiske omstilling af tekstilindustrien og tekstilforbruget i retning af global bæredygtighed,” som Nordisk Råd selv beskriver det.

Og i den forbindelse er Copenhagen Fashion Week blevet nomineret for sit ’Sustainability Framework’ og de tilhørende 18 minimumsstandarder, der er skabt i samarbejde med In Futurum og Rambøll. Et rammeværk, som er “med til at præge en branche, der ellers generelt ikke har haft fokus på bæredygtighed og miljø,” og som er “nyskabende i branchen med potentiale til at sætte præcedens i resten af Norden og muligt globalt,” som der blandt andet står i begrundelsen for nomineringen.

“En bæredygtig tekstilindustri er en mulighed”

“Der er grunde nok til, at bedømmelseskomitéen i år har valgt at sætte fokus på de store udfordringer, som tekstilproduktion og forbrug udgør. Og derfor gør det mig også glad, at vi i dag kan præsentere syv rigtigt gode nordiske løsninger på flere af udfordringerne. Feltet viser, at Norden er frontløber på den nødvendige omstilling i hele tekstilværdikæden, og at en bæredygtig tekstilindustri er en mulighed,” siger Cilia Indahl, forperson for bedømmelseskomitéen for Nordisk Råds miljøpris, på deres hjemmeside om valget af tekstilområdet som årets fokus for prisen.

Udover Copenhagen Fashion Week er seks andre aktører nomineret; Fæbrik fra Norge, Renewcell fra Sverige, Infinna (Infinited Fiber Company) fra Finland, Paula Malleus (Remake EkoDesign) fra Finland, Rauði krossinn á Íslandi fra Island og Pikumini fra Grønland.

Blandt tidligere års vindere finder man Mariehamns Stad på Åland, der er et multifunktionelt vådområde, som blandt andet øger vandkvaliteten og biodiversiteten i Østersøen, og som vandt prisen sidste år under temaet ‘naturbaserede løsninger’. Derudover kan nævnes ‘Den Store klimadatabase’ af Tænketanken Concito, der vandt i 2021, samt Greta Thunberg, der vandt i 2019 for initiativet ’FridaysForFuture’ – og som dog valgte at takke nej til prisen.

Vinderen af Nordisk Råds miljøpris 2023 bliver afsløret den 31. oktober i Oslo i forbindelse med Nordisk Råds session. Denne overrækkes prisstatuetten ’Nordlys’ samt en præmie på 300.000 danske kroner.