Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Fremtidens designere, en branche, der flyver både højt og synker dybt, og endnu et skulderklap til modeugens CEO

Har du fulgt med i juli? Vi har samlet månedens mest læste artikler.
Har du fulgt med i juli? Vi har samlet månedens mest læste artikler.

1. “Tanken om den store modedesigner med en klar vision har altid vakt min nysgerrighed”

Hvad optager den næste generation af designere lige nu? Mød Mads Kodbøl Vindelev Jørgensen fra Designskolen Kolding her, der halvandet år efter sin dimission blev ansat i modehuset Jil Sander.

2. Andreas von der Heide: “It’s not about fashion, it’s about people”

Direktørerne, lederne, hvem er de? Hvad er de rundet af, hvordan har de fået det job, de i dag besidder – og hvilke udfordringer arbejder de på lige nu? Det spørger vi denne gang Andreas von der Heide, medstifter og direktør i Les Deux, om.

3. Fremadstormende børnetøjsbrand leverer laveste resultat i fire år trods omsætningsrekord

Den finansielle situation i Europa satte sit præg på selv vækstkometen Liewood i 2022, viste nyt regnskab i juli – der ellers byder på både ny salgsrekord og overskud.

4. Ganni tog endnu et massivt omsætningshop i 2022

Nyt årsregnskab viser, at vækstsporet fortsat følges stabilt hos Ganni – der i juli åbnede også sin fjerde butik i New York.

5. En branche under pres: 5 regnskaber, der italesætter tidens største udfordringer

Med efterdønninger fra pandemien, krig i Ukraine, stigende inflation og øgede fragtpriser var 2022 udfordrende for mange i modebranchen. Vi har samlet fem regnskaber, der afspejler usikkerheden.

6. Wood Wood-regnskab med rekordstort underskud

Efter et turbulent forår med udskiftninger og kritisk mediedækning, understreges Wood Woods udfordringer nu i regnskab med store røde tal på bundlinjen.

James Cochrane

7. Cecilie Thorsmark på liste over verdens mest kreative erhvervsprofiler i 2023

Det amerikanske erhvervsmagasin Fast Company har Copenhagen Fashion Weeks CEO på dette års liste over de mest kreative forretningsfolk for sit arbejde med at forandre modebranchen.

8. “Manglen på tid er branchens største udfordring lige nu”

Hvad optager den næste generation af designere lige nu? Mød KEA-dimittend Anders Christian Felsager her, der gennem sin uddannelse har fokuseret på udvikling af biobaserede materialer.

9. “Stærkt salgsmomentum” løftede Rains’ omsætning med 40 procent i 2022

Salget gik betydeligt frem for Rains sidste år – men bundlinjen sænkede farten og kom ud lavere end forventet. Det viste brandets nye årsregnskab i juli.

10. Halvvejs igennem 2023: 5 ting, der har formet året indtil videre

Vi er lidt over halvvejs i 2023, og det giver anledning til at se på, hvilke nyheder og temaer, der har karakteriseret året indtil videre – fra messefusion og EU-strategi til inklusion og AI.