Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Backstage: ELLE markerer 15 års jubilæum med retrospektiv udstilling

ELLE kan i år fejre 15-års fødselsdag. Det markeres med en udstilling på Designmuseum Danmark, der giver ”et retrospektivt indblik i en branche i evig udvikling” fanget af fotograf Lasse Bak Mejlvang.
ELLE kan i år fejre 15-års fødselsdag. Det markeres med en udstilling på Designmuseum Danmark, der giver ”et retrospektivt indblik i en branche i evig udvikling” fanget af fotograf Lasse Bak Mejlvang.

Gennem de 15 år dansk ELLE har eksisteret har magasinet været med på første række – og backstage – når Copenhagen Fashion Week har afholdt shows i København. Og de indtryk og oplevelser kommer nu på museum.

Udstillingen ‘BACKSTAGE’ viser, som navnet antyder, hvad, der har udspillet sig bag scenen i de 15 år, hvor fotograf Lasse Bak Mejlvang har dokumenteret, hvordan moden, modehusene og modellerne gennem årene har udviklet – blandt andet i en retning, der er mere international og mere inkluderende i forhold til diversitet.

“Moden har altid været omdrejningspunktet for ELLE, fordi den afspejler det samfund, som vi lever i. Mode fortæller historie. Mode optager os alle i en eller anden grad. Moden, og den måde vi klæder os på, er med til at definere, hvem vi er, og hvad vi skal,” siger chefredaktør for ELLE Cecilie Ingdal  i en pressemeddelelse.

“Det er alt dette, som vi gerne vil skildre i udstillingen Backstage. Alle de kræfter, der er involveret i at få tøjet til at tage sig bedst muligt ud i det øjeblik, hvor det skal præsenteres for offentligheden. For os har det været en stor drøm at lade udstillingen udfolde sig netop på Designmuseum Danmark i hjertet af København – en lokation, der flere gange på smukkeste vis har dannet ramme om modeugen.”

Samarbejdet mellem ELLE og Designmuseum Danmark kan ses som et udtryk for en tæt forbindelse mellem mode og design.

“Mode og design hænger uløseligt sammen. Designmuseum Danmark har i mere end 125 år samlet mennesker om godt design og innovativ formgivning, og derfor har moden gentagne gange indtaget museets sale – fra modeskaberen Erik Mortensen i 2016 til Nicholas Nybro senere i år. BACKSTAGE giver et unikt indblik i en branche i rivende udvikling, og vi er utrolig glade for, i samarbejde med ELLE, at kunne præsentere vores gæster for Lasse Bak Mejlvangs stemningsfulde øjebliksbilleder fra 15 års modeuger i København – med vores grønne museumshave som ramme,” afslutter Anne-Louise Sommer, direktør for Designmuseum Danmark.

‘BACKSTAGE’ kan opleves i museumshaven i museets åbningstid i hele udstillingsperioden – fra den 8. august til den 3. september 2023. Det er gratis at besøge udstillingen og kræver ikke billet til museet.