Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Tobias Birk Nielsen lukker ISO.POETISM: “Mit private ansvar er simpelthen for stort"

Designeren, der velfortjent har høstet både anerkendelse, hæder og priser, har i dag meldt ud, at han har truffet den svære, men gennemtænkte beslutning at lukke firmaet.
Designeren, der velfortjent har høstet både anerkendelse, hæder og priser, har i dag meldt ud, at han har truffet den svære, men gennemtænkte beslutning at lukke firmaet.

“Jeg har besluttet, at jeg ikke kan blive ved med at gamble med mit helbred. Mit private ansvar over for min søn simpelthen er for stort. Derfor har jeg taget den svære, men omhyggeligt gennemtænkte beslutning om permanent at lukke ISO.POETISM.”

Sådan skriver Tobias Birk Nielsen i dag på Instagram.

Tobias Birk Nielsen, der i 2022 vandt Zalando Sustainability Award og sidste år Wessel & Vett Fashion Prize, mistede for to år siden sin kone til kræft og har siden været alene om deres fælles søn. Firmaet, ISO.POETISM by Tobias Birk Nielsen, stiftede han i 2016, og det har siden været synonymt med hans monokrome univers, hvor streetwear og outdoor-look blev bærere af en sjældent poetisk historiefortælling – noget, der er centralt for hans tilgang til design.

HØR INTERVIEWET MED TOBIAS BIRK NIELSEN PÅ ‘FASHION FORUM PÅ LYD’

“Det er til dem, der er åbne for at møde tøj, som tager fat i meget emotionelle oplevelser, og som forhåbentligt også kan relatere til de følelser, som vi prøver at visualisere,” fortalte han til Fashion Forum i optakten til Wessel & Vett i 2022. Da han i begyndelsen af maj i år blev tildelt Kunstfondens arbejdslegat lød begrundelsen blandt andet:

“Beklædningsdesigner Tobias Birk Nielsen har siden sin afgang fra Kunstakademiets Designskole i 2016 dyrket sit helt eget emotionelle og funktionelle univers under navnet ISO.POETISM. Et univers, hvor overlevelse i en presset verden får udtryk gennem skønhed og poesi, og hvor et stærkt ønske og udsagn om at passe på det eksisterende er gennemgående. Gennem sit kontinuerligt eksperimenterende arbejde med tekstile overflader, skabes der tilsammen med en let tilgængelig street-wear-æstetik levende billedflader i uendelig mange gråtoner og teksturer, der påvirkes af lys og skygge og iscenesættes i helhedsoplevelser både fysisk tilstedeværende på mode-shows og på ditto film.”

Brandet forhandles i dag i 35 lande via 60 forhandlere – heriblandt Illum, END Clothing og Luisa Via Roma, men det har haft store omkostninger for designeren at nå så langt med de urimeligt svære betingelser som hans privatliv har budt ham oven i både pandemi og global recession. På instagram skriver han, at de mange år med 15 timers arbejdsdage uden stop har kostet ham muskelsmerter og perioder af følelsesløshed i fingrene. Og nu har han så besluttet at lukke firmaet permanent.

Han slutter med at takke for den massive opbakning og de priser han har fået, noget, der har “givet motivation til konstant at skubbe deres ambitioner om at give mere, end der forventes.”

ISO.POETISM holder farvelfest nu på fredag den 26. maj fra klokken 16–22 på Vesterbrogade 52, København.

Iso.Poetism finds calmness in the natural world