Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, KULTURANBEFALINGER

“Jeg er ret begejstret over, at mode – endelig! – kommer ind på den moderne kunstscene"

Med blikket konstant rettet mod næste sæson fylder mode selvsagt meget for Copenhagen Fashion Weeks Director of Communications & Digital, Isabella Rose Davey. Her får du hendes bedste kulturanbefalinger lige nu.
Med blikket konstant rettet mod næste sæson fylder mode selvsagt meget for Copenhagen Fashion Weeks Director of Communications & Digital, Isabella Rose Davey. Her får du hendes bedste kulturanbefalinger lige nu.

Isabella Rose Davey har som Director of Communications & Digital for Copenhagen Fashion Week ikke så underligt et kulturforbrug, der centrerer sig hovedsagligt om netop modebranchen. Når hun altså ikke lige går til psych rock-koncerter som afveksling fra arbejdet med blandt andet at maksimere den københavnske modeuges internationale rækkevidde.

Læs hvilken udstilling, festival, koncert og bøger, der har hendes opmærksomhed lige nu.

Copenhagen Fashion Week sluttede i denne måned – hvad var dine højdepunkter?

“Alle NEWTALENT-designerne var et højdepunkt for mig denne sæson. Vi introducerede programmet CPHFW NEWTALENT for at kunne sætte spotlight på og støtte de mange talentfulde designere, vi har i Norden. Som organisation har vi et ansvar for at hylde og løfte den næste generation, og vi håber, at progammet bliver ved med at vokse. Der er så mange fantastiske organisationer og programmer, som Alpha og Swedish Fashion Council (hvis ledere og teams alle er enormt inspirerende for mig), der løfter og fremmer ungt talent. Det er en kæmpe fornøjelse, at vores programmer kan arbejde sammen og i fællesskab hjælpe de unge brands frem og sætte dem på verdenskortet.”

Fra finske Latimmiers AW23-show. Latimmier var en del af NEWTALENT-programmet ved Copenhagen Fashion Week AW23.

Hvad skal du se denne vinter?

“Jeg skal se udstillingen ‘Beautiful Repair’ på Copenhagen Contemporary. Den er kurateret af den enestående Ane Lynge-Jorlén, og jeg er ret begejstret over at se, at mode – endelig! – kommer ind på den moderne kunstscene, i dette tilfælde endda i en national institution. Mode skal have meget mere taletid – definitionen af kreative, visuelle praksisser er under forandring, og moden skal hyldes på alle de niveauer, den udfolder sig på.”

Fra Beautiful Repair på Copenhagen Contemporary.

Vintertid er læsetid – hvilke bøger ligger der på dit natbord lige nu?

“Jeg har fået en stor bunke af Tove Ditlevsens bøger for at integrere mig mere i København, og så læser jeg også den utroligt talentfulde Louise Rytters bog med Alexander McQueen-citater. Hun er lokal københavner, men var assisterende kurator ved den berømte og berygtede udstilling på V&A (Victoria & Albert Museum i London, red.) med McQueen, som hed ‘Savage Beauty’. Hun har også redigeret Thames and Hudsons bog om Louis Vuittons modeshows. Udover det læser jeg en bog om musikpressens storhedstid og fald – superspændende!”

Hvad lytter du til for tiden?

“Musik er enormt vigtigt for mig, og jeg synes slet ikke, at der er nok fokus på forholdet mellem mode og musik her i Norden. Der er så mange festivaler i København, som eksempelvis den forrygende lysfestival, der er i gang lige nu, men Vinterjazz-festivalen her i februar er også noget helt særligt, eftersom den udspiller sig på så mange forskellige spillesteder – store som små – i København.

Jeg lytter også meget til The Brian Jonestown Massacre for tiden. De er et band, som i høj grad formede min ungdom med deres albummer ‘Satanic Majesties Request’ og ‘Take It From the Man’. Jeg er helt oppe at køre over, at jeg skal se dem spille i Amager Bio. Den psych rock-bølge var helt genial!”

Fra Copenhagen Light Festival 2023.