Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Nikita Hoffmann Andersen redaktionschef 2023, Elle
Alle nyheder, KULTURANBEFALINGER

“Matisse er jo ikke groundbreaking, men jeg glæder mig til at suge inspiration til forårsmagasinerne”

For redaktionschef Nikita Hoffmann Andersen er vintertid lig med ventetid til forår – og den skal forsødes med både modeuge, Matisse og en betænksom boggave i hånden. Læs hendes bedste kulturanbefalinger her.
For redaktionschef Nikita Hoffmann Andersen er vintertid lig med ventetid til forår – og den skal forsødes med både modeuge, Matisse og en betænksom boggave i hånden. Læs hendes bedste kulturanbefalinger her.

For Nikita Hoffmann Andersen betød 2023 starten på et nyt job som redaktionschef på Elle, efter hun i slutningen af december sendte den allersidste printudgave af Vi Unge på gaden. Men vinteren skal ikke kun bruges på arbejde. I kalenderen står også en inspirationstur på SMK, modeuge-restituering i biografmørket og tid til at fordybe sig i en god læsegave – alt sammen for at forsøde den lange ventetid mod forår.

Læs med herunder for at få Nikita Hoffmann Andersen bedste kulturanbefalinger lige nu.

Godt nytår – hvordan er 2023 startet for dig? 

“Jeg starter 2023 ud med et nyt job. De seneste år har jeg været chefredaktør på Vi Unge, men nu er jeg tilbage på Elle, hvor jeg begyndte min karriere i medie-/modebranchen for fire-fem år siden. Det er vildt spændende, og jeg er totalt klar på at lave det bedst mulige magasin til vores intelligente og modeinteresserede læsere. Selv om jeg elsker mit arbejde, byder året forhåbentlig også på en masse andre sjove ting: Jeg er at ved at planlægge et par rejser til blandt andet London og Warszawa, og så må jeg – midt i regn og slud – indrømme, at jeg også allerede er begyndt at glæde mig til forår og sommer, der byder på et bryllup, festivaler og alt det gode, København har at byde på, når solen skinner. Jeg glæder mig til 2023 … men jeg glæder mig også til, vinteren er forbi. ”

Hvad glæder du dig til at se denne vinter? 

“Lige om lidt løber Copenhagen Fashion Week endnu engang af stablen. Jeg har været med i showkomitéen denne gang, så jeg føler mig ekstra godt forberedt og glæder mig til at se en masse shows fra de dygtige brands, som har gjort sig umage. Jeg ser særligt frem til Stamm, A. Roege Hove og TG Botanical. Når modeugen er slut, skal jeg koble af med en tur i biografen. Jeg læste Stine Pilgaards ’Meter i sekundet’ på min sommerferie, og Hella Joofs filmatisering får premiere lige om lidt. Bogen fik mig både til at grine og græde (mest grine), så jeg håber, filmen formår det samme. Jeg skal også nå en tur forbi SMK, inden Matisse-udstillingen udløber. Det er typisk mig at tænke, “den skal jeg nok nå,” når en ny udstilling åbner, men time flies, og jeg ærgrer mig stadig over, at jeg ikke nåede Sonia Delaunay på Louisiana sidste år, så det må ikke ske igen. Det er jo ikke groundbreaking at elske Matisse, men jeg bliver enormt draget af hans værker, og glæder mig til at suge visuel inspiration til forårsmagasinerne.”

…. og hvad glæder du dig til at læse? 

“Jeg skal læse Ocean Vuongs ’Vi er kortvarigt smukke her på jorden’, som jeg har fået af en god ven, der selv elskede den. Jeg elsker at få bøger af folk, som selv har haft en god læseoplevelse, det er virkelig en god og betænksom gave, at man vil give oplevelsen videre. Jeg har lige læst Lars Findsens ’Spionchefen’, som jo er en helt anden boldgade, men den kan jeg virkelig anbefale. Den gav et spændende indblik i en verden, der er meget langt fra min – hvilket nok altid er en sundt. Derudover skal jeg have oprettet nogle abonnementer til diverse aviser igen. Mit Politiken-abo er udløbet, og jeg savner det hver morgen. Jeg læser nyheder, mens jeg børster tænder – måske er det derfor, jeg aldrig har huller i tænderne, for det kan jo tage lidt tid. Jeg savner især Ibyen-sektionen, som jeg synes er decideret fremragende.”

Hvad lytter du til lige nu?

“På cyklen på vej til redaktionen hører jeg P1 Morgen. Det er en regel, jeg har lavet for mig selv, at jeg skal høre noget informativt om morgenen, og om eftermiddagen, når jeg cykler hjem, må jeg høre hvad end, der falder mig ind af musik eller podcasts. Denne vinter skal jeg fortsat lytte til Sanne Cigales DR-podcast ’Hemmeligheder’, som giver stof til eftertanke og minder mig om, at vi alle sammen har de samme problemer og tanker. Derudover skal jeg lytte til ’Tinder Greatest’, som får mig til at skrige af grin på cyklen, og så skal jeg selvfølgelig lytte til Elles nye podcast ’Klædt på’, hvor vært Mads Emil Møller sammen med en spændende gæst vender (mode)verdenssituationen.”