Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Sanne Sehested kreativ direktør hos Gestuz
Alle nyheder, KULTURANBEFALINGER

“Folk i modebranchen vil kunne nyde godt af en film som denne"

For kreativ direktør Sanne Sehested bidrager kulturen med ro og pauser fra hamsterhjulet, uanset om det er i form af bøger, musik eller film. Læs hendes bedste kulturanbefalinger her.
For kreativ direktør Sanne Sehested bidrager kulturen med ro og pauser fra hamsterhjulet, uanset om det er i form af bøger, musik eller film. Læs hendes bedste kulturanbefalinger her.

Med et show til Copenhagen Fashion Week AW23, som venter lige om hjørnet, har kreativ direktør hos Gestuz Sanne Sehested startet året med at nyde roen, før det går løs. Og roen får hun også sneget ind via film og bøger, der bruges som åndehuller, når der er brug for en pause fra hamsterhjulet. Hvis ånderhullerne da ikke lige består af LP’er med 80’er-musik eller sommerens festivaller. Læs med, når Sanne Sehested giver med sine bedste kulturanbefalinger lige nu.

Hvordan starter 2023 for dig?

“Jeg sørger altid for at starte årets første dag sammen med min familie i et helt roligt tempo. Jeg går en lang tur med vores hund og nyder roen, inden et nyt år går løs. Jeg går et spændende år i møde, og vi lægger som altid ud med forberedelserne til vores AW23-show. Grundet corona vil vores kommende show være det første fysiske AW-show, og jeg ser virkelig frem til at få lov til at vise en vinterkollektion, da denne altid er en af mine favoritter.”

Hvad skal du se denne vinter?

“Til februar udkommer filmen ‘Aftersun’ skrevet og instrueret af Charlotte Wells, som jeg har glædet mig til at se, lige siden jeg så traileren. Jeg har kun læst rosende ord om den, og jeg er spændt på at se Paul Mescal i rollen som far. Den får mig til at tænke på, da mine egne børn var i den alder og bringer minder frem fra ferier og samtaler, jeg selv har haft med dem. Jeg forestiller mig, at det er en film, som alle bør se for at tage en pause fra hamsterhjulet og blive betaget af en smuk fortælling mellem far og datter. Folk i modebranchen vil kunne nyde godt af en film som denne for lige at trække stikket og forsvinde ind i en helt anden verden for en stund.”

Hvad skal du læse denne vinter?

“I øjeblikket er jeg i gang med Solvej Balles ‘Om udregning af rumfang’. Det er på en og samme tid en fængende, men også rolig fortælling, der har fanget mig på trods af, at jeg normalt ikke har tålmodighed til denne type udgivelser. Den er delt op i syv korte bøger, og jeg både ærgrer og glæder mig, hver gang jeg er færdig med én og må vente på den næste.

Udover den, så fik jeg i 2022 fornøjelsen af at skyde med talentfulde Petra Kleis, der tog portrætter af min mor og mig til vores samarbejde med LOKK (Landsorganisation af Kvindekrisecentre). Hun har netop udgivet en bog med mange af sine portrætter skudt i løbet af hendes karriere. Jeg er så fascineret af, hvordan hun formår på blot ét portrætfoto at få så meget personlighed og historie med – helt uden ord. En bog som denne er værd at kigge i, fordi den portrætterer rigtige mennesker uden filter, og det er værd at huske det smukke i det, især når man arbejder i vores branche.”

Hvad skal du lytte til denne vinter?

“Jeg ville gerne sige, at jeg var god til at lytte til podcasts og lydbøger, men det kan jeg ikke. Mit univers, humør og inspiration er centreret omkring musik og gerne musik fra 80’erne. Min hverdag er altid travl og hektisk og noget af det, jeg elsker mest her om vinteren, er at sætte mine gamle LP’er på en fredag aften, tænde op i pejsen og drikke et glas køligt hvidvin.

Derudover skal jeg opleve Depeche Mode i København til foråret samt nyde sommeren på både Roskilde og Skanderborg Festival. Den energi, det giver mig at opleve musik live, er nærmest uforklarlig.”

Et udvalg af Sanne Sehesteds LP'er. Chaka Khan, WHAM!, Depeche Mode.
Et udvalg af Sanne Sehesteds LP’er (privatfoto).