Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK SS23, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Tobias Birk er ingen impostor, han er the real deal

Der er store armbevægelser, men også noget at have det i for Tobias Birk Nielsen, der cementerede sin position som en af de mest spændende danske talenter.
Der er store armbevægelser, men også noget at have det i for Tobias Birk Nielsen, der cementerede sin position som en af de mest spændende danske talenter.

Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen, Bella Center, onsdag den 10. august 2022 klokken 12.30

Det er sjældent, man ser en yngre designer være så sikker og tro mod sit univers, som Tobias Birk Nielsen med brandet Iso.Poetism var i kollektionen “Impostrial Monoliths”. Alt spillede og lagde til den overlegne fornemmelse. Den minimalistiske teknomusik, den håndlavede scenografi, det gigantiske line-up af modeller.

Og ja, så selvfølgelig de mange indgange af både herrer og damer, der efterhånden cementerer et genkendeligt og unikt univers. En slags nomadisk sportswear båret af overdimensionerede lag og længder, printede overflader, nubrede teksturer og overfladebehandlinger og leg med detaljer og referencer fra performance-verdenen.

Det er sofistikeret og dybt, men alligevel let at gå til. For Tobias Birk Nielsens kollektioner har en af de styrker, som en Henrik Vibskov også har: Selvom et fuldt stylet look kan være for meget for de fleste, så kan alle alligevel finde et stykke tøj, de kan lide og vil bruge. Det er nok også derfor, han netop er blevet nomineret til Wessel & Vett Fashion Prize.

Kollektionen var inspireret af en skulptør med impostor syndrom, men designeren er ingen impostor, han har styr på det. Skulptørens fortsatte jagt efter at passe ind var en stærk fortælling, der blev understreget af de håndlavede gipsskulpturer, der guidede modellernes gang frem og tilbage på scenen, som var de søgende efter sig selv.

Det er svært at pege på et decideret højdepunkt i kollektionen, da det i høj grad er helheden af det univers, Tobias Birk Nielsen er en mester i at formidle, der er den største styrke. Men man kunne snakke den modne udvikling i indgangene, der bevægede sig fra hvide og grålige toner, over grønt og sorte og brunlige nuancer.

Eller de nærmest krakelerede militære print, som designeren har håndlavet. Dem så vi i forskellige udgaver med større eller mindre ødelæggelse. Det var især stærkt i en nærmest giftig grøn farve, hvor det lignede, at materialet har været ved at rådne. Det så bedst ud på en lang frakke, som var stylet med en bundet hoodie og løse bukser i samme nuancer.

Men det tog sig også godt ud i de looks i sort/hvide toner, for eksempel på en lang frakke, hvor der også var noget af det karakteristiske tryk og slogans på bagsiden, som er kendetegnende for designeren. Her stylet med en et-ærmet vest.

Detaljer som tapede sømme, der jo efterhånden er et fast indslag blandt mange mærker med hang til performance, fortjener også ros, da de flere steder indgik som et skulpturerende element på eksempelvis et helt hvidt sæt, der gav hints til den overordnede skulptørinspiration.

Se hele kollektionen her.