Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK SS23, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Tilbagelænet, feminin råstyrke fra Jade Cropper

Svenske Jade Cropper udforskede de feminine aspekter med en kollektion, der var tilbagelænet cool og smuk med støvede nuancer og kropsnære silhuetter.
Svenske Jade Cropper udforskede de feminine aspekter med en kollektion, der var tilbagelænet cool og smuk med støvede nuancer og kropsnære silhuetter.

Jade Cropper, P2, Frederiksberg Centret via Solbjerg Plads, onsdag den 10. august 2022 klokken 19.30.

Med et debutshow, som sparkede benene væk under gæsterne, da Jade Cropper sidste sæson havde modeugens talentplads, var der lagt i ovnen til lidt af en præsentation ved onsdagens næstsidste show. I en stor stilladsopsætning indpakket i let transparent stof på toppen af Frederiksberg Centrets parkeringshus og med gråt sand drysset ud i en snoet bane som catwalk var der tåget og støvet på Jade Croppers show location. Solnedgangen trængte gennem det transparente stof og gav et gyldent drømmende skær til tågen.

Den drømmende stemning blev understreget af den første model, som med sin langsomme, forførende slentren bød på mere nedtonet og casual female empowerment end den hardcore pussy power, vi så ved sidste show. Ved dette show lå kraften i det selvsikre, det tilbagelænede, det cool.

Der er ingen tvivl om, at den skandinaviske modebranche er enige om at skue mod Y2K-referencer i denne og de seneste par sæsoner. Og Jade Cropper er ingen undtagelse. Her var særligt stylingen med similibesatte stiletsandaler, glimtende ankelkæder og navlepiercinger med til at give kollektionen en mere poppet vibe, end man måske havde forventet af det svenske brand. Tendensen sås også i de kropsnære kjoler, nederdele og bluser i tynd, ribbet jersey, som desværre ikke kom helt til sin ret spændt ud over det noget tynde modelcast. En enkelt model klædt i en mørkebrun kjole over stramme bukser så fuldstændig skøn ud og beviste, at kvindekroppens kurver altså ikke behøver at blive gemt væk.

Farverne var holdt i støvede nuancer, der matchede omgivelserne, med en lys blå, æggeskal, dæmpet armygrøn, rosa og alle nuancer af grå. Det hele sat i kontrast med en smuk, dyb chokoladebrun. Både farvepalette og de kropsnære silhuetter rammer fint ind i den meget behagelige og afslappede tendens, vi efterhånden ser mange steder, men hos Jade Cropper bliver den løftet med tekstur på materialerne, asymmetriske snit og med bøjede metalstykker ved kanter og åbninger, der gav lidt fasthed til den noget, forstå mig ret, ‘slaskede’ jersey.

Et sæt i en grumset grågrøn mesh med nederdel og langærmet cropbluse, der begge var halvt åbne, halvt lukkede, med en lang række hægter foran var særligt spændende og viste et sofistikeret take på det allestedsnærværende gennemsigtige tøj, der ses i gadebilledet. Samme brug af hægter så vi på en kjole i en mere fed, næsten denimlignende kvalitet, som gav et godt modspil til det transparente. Her var skuldrene hævede fra kroppen og gav et mere markant udtryk ved siden af de mange bløde looks.

Jade Cropper handler stadig om at udforske og understrege den kvindelige råstyrke, og med SS23-kollektionen viser hun endnu en gang, at femininitet kommer i alle former og kan være både frembrusende og tilbagelænet.

Se hele kollektionen her.