Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK SS23, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Sunflower var særligt overlegen på to punkter

Vi fik læder, denim, et virkelig flot psykedelisk print, fadøl og livemusik, men intimiteten - og det højere podium – savnede vi til Sunflowers baggårdsshow.
Vi fik læder, denim, et virkelig flot psykedelisk print, fadøl og livemusik, men intimiteten - og det højere podium – savnede vi til Sunflowers baggårdsshow.

Sunflower, Vestergade 12A, onsdag den 10. august klokken 17.30.

1.  Cool læder og denim

Med Sunflower tilbage på showkalenderen er man garanteret coolness. Et retrohungrende og gennemcool show, der har den gode musik og kulturen omkring den som en gennemgående inspiration, men samtidig sender et kærligt nik mod det nørdede og lettere akavede i snit, længder og materialer. Kollektionen var bygget op omkring klassiske dyder og gedigent håndværk, som man ser i frakker, jakker og jakkesæt. Noget enhver kan bruge i deres garderobe. Og denne sæson var der især fokus på læderstyles, hvor der både var hele sæt, shorts og knælange frakker. Specielt stylet sammen med helt korte lædershorts og chunky motorcykelstøvler var den sorte læderfrakke super skarp. Der var også masser af denim, både de hverdagsvenlige, som virkelig skal styles op for at være showværdige, og så et par med print, som kopierede trykket fra den sarte vintagelignende T-shirt, modellen havde på. Det var perfekt balanceret på den kitsch side af cool, som Sunflower gør så godt.

2. Det sølvfarvede marmorprint

Men ikke alt var rock’n’roll eller kitsch cool i kollektionen. Der var også spændende tekstilmanipulationer, som vi kender det fra mærket efterhånden. Denne gang via et samarbejde med tekstilvirksomheden Sacho, som havde skabt en serie af irismateriale, der changerede smukt, idet modellerne gik forbi; shorts, bukser, jakker og frakker. Mønstret var nærmest psykedelisk, lige dele marmorkugle og tværsnittet af et gammelt træ med ringe, der snor sig om hinanden. Det var allersmukkest på en indgang med en lang sølvfrakke med sølvknapper og matchende bukser, der svævede forbi og insisterede på din opmærksomhed. Det klædte virkelig Sunflowers univers.

3. Lidt mere magi i baggården, tak

Selvom Sunflower gang på gang beviser, at de virkelig kan lave godt tøj, som man gerne vil eje, som man gerne vil passe på og en dag give videre, så var selve showoplevelsen en lettere underdrivende affære. Settingen i en baggård i indre by med fadøl og demokratisk no-seating lovede intimitet. Og vi stod da også tæt. Der opstod bare ikke magi. Ej heller, da forsangeren fra First Hate pludselig sang ud fra et af vinduerne i brandets hovedkvarter, der omgav baggården – som i øvrigt var beklædt med et kæmpestort solsikkeprint. Det var som om, der manglede noget i settingen, der virkelig efterlod et aftryk på samme måde, som Sunflower har gjort det før med stor succes. Som tøjmærke spiller Sunflower så rent, at englene synger. Som show ramte de ikke helt tonen, der skaber fællessang og magi. Det nærmede sig da When Saints Go Machine-forsanger Nikolaj Vonsild indtog catwalken – der gerne måtte have været en meter højere, så man kunne se kollektionen ordentligt – og der opstod lidt spredt hujen. Men også kun næsten.

Se hele kollektionen her.