Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK SS23, Modeuge

Modeuge for alle: din kalender til modeugens åbne events

Sommerens modeuge er spækket med events til enhver smag. Her er nogle udvalgte arrangementer, som er åbne for alle.
Sommerens modeuge er spækket med events til enhver smag. Her er nogle udvalgte arrangementer, som er åbne for alle.

MANDAG DEN 8. AUGUST

Rixo Preview

Det er første gang, at det britiske brand Rixo er fysisk til stede ved Copenhagen Fashion Week, og det er de via en pop-up på Møntergade. Rummet vil være udsmykket med blomster og boligtilbehør fra lokale talenter, og så er der mulighed for at opleve et preview af Rixos januar kollektion. Derudover er der også mulighed for at dele en canapé og en cocktail med co-founders Henrietta Rix og Orlagh McCloskey.

Tid & sted: Møntergade 3C, 8.-12. august, klokken 9-18. 

Rixo Copenhagen Fashion Week lookbook 2

TIRSDAG DEN 9. AUGUST

Talks & workshops med Zalando 

Zalando tropper op med både paneldebatter, broderi- og sneaker-workshops samt kollektioner fra årets Zalando Sustainability Awards finalister. Fyld dit net med beskidte sneaks, aflagte jeans, t-shirts og trøjer hjemmefra, og giv det hele nyt liv med brodering af @lilleklode, @broderist og rens fra Clean Sneaks.
Denne tirsdag afholdes der en paneldebat om ‘trend-fomo’, personlige dilemmaer, forbrugsmønstre og tips til, hvordan man opbygger en bæredygtig garderobe. Panelet består af influencere Emilie Lilja, Frederikke Toftsø og Sidsel Alling.

Tid & sted: Halmtorvet 9A, 9.-11. august, klokken 15-19, paneldebat klokken 18.
Tilmeld dig her.

Oplev Slow Fashion med Langsamt og IDEM

Modebranchen skal skalere produktionen heftigt ned, hvis de vil nå deres egne mål mod en bæredygtig industri. Langsamt og IDEM præsenterer i den sammenhæng en udstilling, hvor man kan opleve udvalgte danske designeres svar på, hvordan der på kunstnerisk vis kan skabes tøj, som ikke kun er sæsonbaseret, men som også hægter sig i et håndværk, man vil beholde i sin garderobe.
Denne tirsdag er der åbningsreception og koncert med Aureola.

Tid & sted: Sønder Boulevard 41, 9.-12. august, klokken 10-18, åbningsreception klokken 16.

Henrik Vibskov fejrer sin AW22-kollektion

Tag på en rejse ud i det ydre rum når Henrik Vibskov fremviser den kommende vinterkollektion. Tøjet vil afspejle designerens forestillinger om fremtiden og menneskelighedens aftryk. Kollektionen vil ikke være det eneste rumskib, der sender dig mod Henrik Vibskovs fremtid – der vil nemlig både være drinks og en special live performance til at forstærke universet.

Tid & sted: Gammel Mønt 14, 9. august, klokken 16-20.

Backstage Henrik Vibskov AW22 show

ONSDAG DEN 10. AUGUST

Les Deux satser på slam dunk

Der er altid gode grunde til at komme tidligt ud ad døren under modeugen, og i år sørger Les Deux for endnu en. HomeCourt er placeret på Julius Thomsens Plads 1, og her kan en kop kaffe nydes i dagens tidlige solstråler. Pladsen er åben fra klokken 9-16, og alle dage kan du og dine venner bruge spottet som mødested mellem shows og events – eller I kan udfordre hinanden i et spil basket og pétanque. Der er selvfølgelig også mulighed for at slappe af på sidelinjen med kolde drikke og musik.

Tid & sted: Julius Thomsens Pl. 1, 10. – 12. august, klokken 9-16.

Nikolaj Storm Copenhagen x Agood Company udgiver SS23 kollektion

På Sølvgade kan du shoppe løs i Nikolaj Storms x Agood Companys kommende kollektion ‘MYKONOS’. I deres showroom og souvenir shop kan du opleve udbyttet af samarbejdet mellem to brands, der har haft cirkulært design på dagsordenen. Blå nuancer og accessories inspireret af græske øers natur er på display, og både Agood Company og Nikolaj Storm er til stede til en snak om bæredygtige supply chains i samspil med kreativt design.

Tid & sted: Sølvgade 30, 10.-11. august, klokken 11-18.

Kvadrat/Raf Simons åbner ny flagship store

Det længerevarende samarbejde mellem Kvadrat og Raf Simons kulminerer med åbningen af deres nye butik. Et helt nyt koncept for hjemmet, “The Shaker System”, bliver lanceret, hvor simplicitet og funktion møder Shaker-kultur-æstetik, som Raf Simons er inspireret af. Se hvordan den legendariske “Antwerp Six”-designer (og nuværende Co-Creative Director for Prada) bringer sit talent ind i hjemmet.

Tid & sted: Møntergade 3D, klokken 11-18.

Mød chefredaktøren fra Vogue Scandinavia

Vogue Scandinavia slår pjalterne sammen med Zalando i en inspirations-session hos H9. Chefredaktør Martina Bonnier kommer forbi og giver sine bud på fem tidløse styles samt tips til at bruge sin garderobe mere alsidigt.

Tid & sted: Halmtorvet 9A, 9.-11. august, klokken 15-19, paneldebat klokken 17.
Tilmeld dig her.

Mads Nørgaard x Phanta collab

Den nye kønsneutrale kollektion ‘Jumbo Originals’ af Mads Nørgaard x Phanta bliver udgivet online og præsenteret via en kortfilm. Herefter fortsætter fejringen med drinks og DJ.

Tid & sted: Amagertorv 13, klokken 17-20.

Fest med NN07

Slut onsdagen af med fejringen af NN07s 15-års jubilæum på Apollo Bar. Der vil være live performances med First Hate, Malika Mahmoud, Angel Wei og Atusa Zamani. Det kan anbefales at finde festtøjet frem tidligt, da der er gratis drinks indtil midnat.

Tid & sted: Apollo Bar Courtyard, Nyhavn 2, klokken 19.30-02.

Talent Dinner AW22

TORSDAG D. 11 AUGUST

Kolding Designskole viser afgangskollektioner frem

Mød årets talentfulde afgangsstuderende fra Kolding Designskole og oplev deres eksperimenterende kollektioner inden de fortsætter karrieren i modeverdenen. Forvent artistiske versioner af snit og tekstiler, og snak med designerne om deres inspiration bag kollektionerne. Der bliver også serveret drinks og snacks.

Tid & sted: CPH FOOD SPACE, Slagtehusgade 11, klokken 12-19.

Zalando inviterer til modeuge

Vogue Scandinavias sidste paneldebat løber af stablen med en snak om, hvorfor vi elsker trends, og hvordan secondhand kan løfte din garderobe til nye højder. Dette er også sidste dag med broderi-og sneakerworkshops.

Tid & sted: Halmtorvet 9A, 9. – 11. august, klokken 15-19, paneldebat klokken 17.
Tilmeld dig her.

(di)vision x Pizarro

Det fremadstormende danske modebrand (di)vision fremviser deres nye SS23-kollektion i samarbejde med den portugisiske fabrik Pizarro. Eventet viser unikke måder at producere og source fremtidens mode på. Det hele foregår i (di)visions hyggelige butik, hvor der også vil være musik og drinks.

Tid & sted: Pilestræde 28, klokken 16-19.

Swapping Lab by Sharedrobes – byt gammelt til nyt

Cirkularitet er i højsædet, når Sharedrobes indtager Højbro Plads. Her er den eneste valuta det tøj, du medbringer, når du og andre modeinteresserede bytter sig frem og tilbage til en helt ny garderobe – og med god samvittighed. Klokken 18 starter der et modeshow, som kan inspirere dig til de sidste timers bytteri.

Tid & sted: Højbro Plads, klokken 16-20, modeshow klokken 18.

En-dags-festival med Flatlist Eyewear x Byhaven

Pumpehusets Byhaven bliver lokationen for en vild aften med Flatlist. Aftenen er fyldt med både live-optrædener og dj-sets til langt ud på natten. Tag festbrillen på og sæt tempoet op ved modeugens andensidste aften.

Tid & sted: Pumpehusets Byhaven, Studiestræde 52, klokken 20-04.

Streetstyle foto fra Copenhagen Fashion Week AW22

FREDAG DEN 12. AUGUST

CPHFW NEWTALENT Showroom præsenterer kollektioner fra upcoming designere

Et udvalg af upcomming designere får mulighed for – udover at være del af den officielle showkalender – at vise deres kollektioner frem i NEWTALENT-showroomet. Vinderne er sæsonens talenter, A. Roege Hove, P.L.N og Latimmier, som alle vil have en plads til deres kollektioner i showroomet, hvor du virkelig kan komme tæt på tekstilerne. Det hele fejres med drinks og musik.

Tid & sted: Møntergade 3A, klokken 15-19.

Langsamt og IDEM slutter af med fredagsbar

Hop tilbage til Slow Fashion udstillingen, og start en festlig aften ud med en hyggelig fredagsbar. Elektroniske Fauna giver en koncert, så det er helt sikkert en god måde at få varmet hofterne op til resten af afslutningsdagen.

Tid & sted: Sønder Boulevard 41, klokken 16-22.

Modeugens afslutningsfest med 1664Blanc og CPHFW

Modeugen slutter med manér ved den officielle afslutningsfest, når 1664Blanc sørger for gratis fadøl den første time, og CPHFW fyrer op for den gode stemning.

Tid & sted: Kødboderne 3, klokken 23-05.

Rave med Fine Chaos x Ved Siden Af

Hvis du sprudler af energi og vil opleve en fuldstændig unik klub-atmosfære, så skal du kigge forbi eventet her. Det danske undergrundsbrand Fine Chaos udgiver nemlig deres nye vinyl i samarbejde med natklubben Ved Siden Af. Det bliver en euforisk nat (og morgen), når Floes, Ctrls, Neri J, No One, Hllw og Elias Gozal alle holder gang i musikken. Morgenfesten er reddet!

Tid & sted: Vesterbrogade 2B, klokken 23:59-10.

1664Blanc Lifestyle event, AW22