Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, SOMMERGUIDE

Christina Neustrup: "Det er en nødvendig bog i vores samtid"

Podcasts om andelsbevægelsen, feministisk læsning og opdatering på de nyeste bølger i arkitekturens verden. Direktør i CIFF, Christina Neustrup, bruger sommeren i Italien, men også på at finde nye refleksioner over vores kultur og verden.
Podcasts om andelsbevægelsen, feministisk læsning og opdatering på de nyeste bølger i arkitekturens verden. Direktør i CIFF, Christina Neustrup, bruger sommeren i Italien, men også på at finde nye refleksioner over vores kultur og verden.

Hvor skal du holde sommerferie? 

“Jeg skal 14 dage til Italien med min familie. At komme til Italien er næsten som at komme hjem for mig. Jeg er kommet der flere gange om året siden, jeg var 9 år gammel. Denne gang skal jeg være en uge i et skønt, køligt stenhus i Umbrien på en smuk bakketop sammen med min mand, mit barn og mine forældre. Her står den på lange dage i skyggen med bøger og fødderne i poolen – helt på italiensk vis for at kunne rumme hedebølgen. Derudover; langsomme morgener med markeder og dage med madlavning (min mand står for den del) og besøg på områdets fantastiske restauranter – husk at besøge Osteria Valle i Todi, hvis I er på de kanter.

Den anden uge drager vi videre til Ligurien til Cinque Terre. Her byttes huset ud med en dejlig B&B, og vi skal ligge knapt så stille. Vi skal vandre mellem de fem pittoreske byer der og bade ved små bystrande og spise spise spise, mens vi prøver at finde en stille plet og lade som om, at resten af verden ikke også vil bade i det klare vand, springe fra klipperne ved Grotta di Lord Byron og mæske sig i is og aperitivo med Limoncello-spritz.

Sommerferie bliver dog ikke 100 procents afslapning, for mig er der er altid en snert af arbejde, da vi jo har en vidunderlig modeuge lige om lidt.”

Christina Neustrup i Italien med datteren Alba og manden Jan.

Hvad skal du se denne sommer?

“Solnedgange og klart vand, krydret med Diane Arbus på Louisiana inden den bliver taget ned slut juli (nu på søndag, den 31. juli 2022, red.) Hendes menneskeskildringer er særegne, og hendes blik og tanker er mere relevante end nogensinde. Vi har virkelig brug for at se mennesker.

Sensommeren er for mig lig med modeuge og Chart Art Fair, så meget af mit kulturforbrug i sommermånederne er centreret om disse begivenheder. Jeg gør altid mit bedste for at nå et par shows under modeugen; Mark Kenly Domino Tan og Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsens shows er altid fine kulturelle oplevelser her og nu kan alle jo “deltage”, da det meste også live-streames.

Samtidig må jeg også lige slå et slag for vores talk-program på CIFF, som selvfølgelig kan opleves live på messen den 10.-12. august, men også broadcastes på CIFF.dk,  hvor man kan se blandt andet BoF´s samtale med By Malene Birgers CEO Ellen Dixdotter, trend talks med Peclers Paris og få indsigter i modebranchen fra Lifestyle & Design Cluster.

På Chart glæder jeg mig til igen at opleve arkitekturpavillonerne; gå en tur rundt på Charlottenborg og forhåbentlig blive overrasket over, hvem gallerierne har valgt at tage med. Sidste års ”Boglade” var genial – så glæder mig til at opdage, hvad Charts direktør Nanna Hjortenbjerg og team har planlagt, inden hun rykker videre for at blive direktør af Gammel Strand.

Hvad skal du læse denne sommer?

“Jeg skal læse Murakamis ‘Mænd Uden Kvinder’, fordi jeg elsker hans tekster og stil. Jeg læste ham første gang for fire år siden, da vi rejste rundt i Japan – og det var den perfekte, magiske realisme til at akkompagnere ferien. Næste bog på listen, ‘Nu taler jeg’, er skrevet af den tidligere indehaver af boghandlen Thiemers Magasin, Rikke Viemose og handler om, hvordan sexisme gennemsyrer vores kultur og blik på kvinder – en nødvendig bog i vores samtid! Det tredje værk jeg glæder mig til at sætte tænderne i, er magasinet The Gentlewomens udgivelse ‘Moderne Manners’, der er en essaysamling med undertitlen ‘Instructions for living fabulously well’. Og hvem vil ikke gerne det?

Rikke Viemose, Nu taler jeg, Griff, 2022.

Hvad skal du lytte til denne sommer?

“Jeg skal lytte til Povl Dissing, C.V Jørgensen, The Savage Rose, Peter Sommers ‘Din Idiot’ og Mina med Nessuno, mens jeg sipper søde cocktails.

Og så skal jeg skal finde podcasts, Ted talks og tekster, der omhandler andelsbevægelsen, the cooperative movement. Jeg har altid troet på samarbejde og det, at man kan skabe noget, der er større end en selv i fællesskab.  Vi har længe befundet os et sted, hvor vi bliver nødt til at se på, hvilke værdier vi gerne vil leve under, og hvor vi bliver nødt til at slå os sammen for at klare de udfordringer, verden står overfor. Og det skal jeg have gjort mig endnu klogere på.

Det bliver en god sommer!”