Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Kultur, SOMMERGUIDE

Petra Kleis' guide til en rolig sommer: “...det er komplet zen og en dejlig modpol til modebranchen"

Glo på vandet, hør Harry Styles og find inspiration i vilde boligmagasiner. For fotograf Petra Kleis handler sommeren om at komme ned i gear – få hendes bedste anbefalinger til en nydelsesfuld sommer her.
Glo på vandet, hør Harry Styles og find inspiration i vilde boligmagasiner. For fotograf Petra Kleis handler sommeren om at komme ned i gear – få hendes bedste anbefalinger til en nydelsesfuld sommer her.

Fotografen Petra Kleis er lige nu her, der og alle vegne. Eller rettere sagt – hendes billeder er. Er det ikke analogskudte modeserier og ærlige kroppe, er det opsigtsvækkende portrætter af ikoniske personligheder som Dronning Margrethe, Knud Romer og Helle Thorning-Schmidt. Hvis det da ikke lige er for plakater med en afklædt Tobias Rahim i fuld figur. Lige nu er hun aktuel med en kampagne med Sofie Linde i hovedrollen for Femilet, som du kan se lige her. Hendes billeder rammer ind i en tidsånd, hvor vi søger det forførende sårbare og uperfekte, og det betyder, at Petra Kleis må have rygende travlt med den store efterspørgsel. Men nu står sommeren for døren, og for Petra Kleis handler det nu om at arbejde mindre og nyde mere.

Sofie Linde i kampagnen for Femilet skudt af Petra Kleis.

Hvor skal du holde sommerferie?

“Jeg skal holde sommerferie i mit nye sommerhus, der ligger 30 meter fra Roskilde Fjord og er et fuldstændig magisk sted. Fjorden er uendelig smuk og ændrer sig nærmest time for time. Den ligger lige i min baghave, så jeg bruger utrolig meget tid på både at bade og bare sidde og glo på vandet. Jeg kan slet ikke forstå, at jeg er så heldig at eje så vidunderligt et sted. Jeg bruger i den grad sommeren til at lade op. Jeg øver mig generelt i at arbejde mindre og nyde mine børn, min familie og mine venner mere.”

Grise på Tothavens besøgsbondegård. Fotograf: Birk Feilberg.

Hvad skal du se denne sommer?

“Jeg skal først og fremmest se på havet. Og så vil jeg holde rigtig godt øje med, hvad der sker på Arken, efter fantastiske Marie Nipper har overtaget direktørposten. Jeg er meget spændt på, hvor hun tager den lidt støvede “Ark” hen.

Jeg er nok Louisianas største fan, så selvom alle jo nok kender Louisiana, vil jeg altid anbefale at komme der. Især med børn faktisk! Deres værksted er fuldstændig fantastisk, og man kommer altid hjem med et eller andet kunstværk lavet af børnehænder.

Et andet sted, jeg elsker højt, er Tothavens besøgsbondegård – der er komplet zen året rundt, og så er det en dejlig modpol til netop modebranchen. Klap en lille kælegris og spis en lækker, hjemmelavet is, aah!”

Hvad skal du læse denne sommer?

“Jeg læser meget lidt, desværre. Jeg har aldrig været god til det, så det kan tælles på én hånd, hvilke bøger jeg har læst. Til gengæld ser jeg en del i diverse fantastiske magasiner. Jeg ELSKER især det lidt anarkistiske boligmagasin Apartamento, som hylder boliger, hvor det rent faktisk ligner, at mennesker bor og lever i. Det magasin er fyldt med personligheder og charme og dyrker det uperfekte, hvilket lige er i min ånd.

Tyske ‘Zeit’ eller ‘süddeutsche Zeitung’ er jeg også kæmpe fan af. Deres visuelle side er altid unik og går til grænsen for, hvad “man kan” på en avisforside. Et ikonisk forsidebillede fra i år var et closeup af en fødende kvindes vagina og toppen af babyens hoved. Virkelig et vildt billede på alle måder. Jeg elskede det selvsagt!”

Harry Styles for Gucci.

Hvad skal du lytte til denne sommer?

“Jeg skal lytte rigtig meget til Nils Frahm, som jeg elsker højt og som giver en fantastisk ro. Jeg skal også lytte til alt muligt andet, og på søndag skal jeg se Harry Styles (med to års forsinkelse) i Royal Arena. Det glæder jeg mig meget til.

Jeg tror, at ligegyldigt hvordan man vender og drejer det, så har Harry Styles influeret modebranchen helt enormt de sidste par år. Man kan ikke, ikke elske ham! Han virker som en mand, der har fundet sin helt rette hylde og gerne går forrest, når det kommer til at nedbryde tabuer omkring både tøj og seksualitet, og hvad en mand “kan tillade sig”. Det elsker jeg!”