Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, UDDANNELSE, Uddannelse

“En stor bekymring for overforbrug:” Oplev de nye afgangsprojekter på Det Kongelige Akademi

De første designere fra den nye uddannelse ‘Fashion, Clothing & Textiles: New Landscapes for Change’ tager deres afgang i denne uge – og du er inviteret til at se deres afgangsprojekter.
De første designere fra den nye uddannelse ‘Fashion, Clothing & Textiles: New Landscapes for Change’ tager deres afgang i denne uge – og du er inviteret til at se deres afgangsprojekter.

Det er nu knap to år siden, at Det Kongelige Akademi løftede sløret for deres nye, bæredygtigt funderede kandidatuddannelse ‘Fashion, Clothing & Textiles: New Landscapes for Change’ med lektor Else Skjold i spidsen. Og det betyder således også, at de første designere fra den opdaterede uddannelse er ved at være klar til at tage deres afgang og føre deres nye viden med ud i resten af branchen.

I denne uge er der eksamen for afgængerne på den opdaterede designuddannelse – afgængere, hvis projekter, ifølge Else Skjold, samlet set giver udtryk for “en stor bekymring for overforbrug af ressourcer,” da de i høj grad har brugt genanvendte materialer og tekstiler, som hun fortæller til Fashion Forum om sine studerendes arbejde:

“Helt karakteristisk har der været en meget stor optagethed af det lokale og nære, og hvordan det kan være en modstrategi til en meget globaliseret modebranche, hvor meget er blevet så ens, at man ikke kan se, hvor det kommer fra,” siger hun og tilføjer:

“En anden fælles ting for afgængerne er optagetheden af, hvem de designer for, som også afspejler programmets fokus på garderobestudier af ’rigtige mennesker’ og deres forhold til tøj, krop, stil og smag,” fortæller Else Skjold og siger, at man også tydeligt vil kunne se programmets fokus på materialeforståelse, idet de fleste har arbejdet med selv at skabe tekstiler (væv, strik med videre) til deres afgangsprojekter.

Kom til pre-åbning

Er du interesseret i fremtidens nye talenter inden for dansk design, så har du muligheden for at møde en ny designer fra Det Kongelige Akademi, når de onsdag den 22. juni kl. 16-17 inviterer til en eksklusiv pre-åbning af dette års afgangsudstilling. Her vil de nye designere fortælle om deres projekter, ligesom at der er mulighed for en guidet tur i udstillingen via fire forskellige, målrettede rundvisninger:

  • Fashion, Clothing and Textiles
  • Møbel, objekt/interiør/spaceplanning
  • Graphic Communication Design
  • Visual Game and Media Design

Det er gratis at deltage, men tilmelding er påkrævet her.

Du har også mulighed for at deltage i den officielle åbning af afgangsudstillingen NEW DESIGN & ARCHITECTURE den 24. juni klokken 16, hvor alle er velkomne. Tilmelding er ikke påkrævet.