Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Modeuge

Show til sommer? Nu kan du søge om plads på den officielle kalender til Copenhagen Fashion Week SS23

Skal dit brand være en del af Copenhagen Fashion Week SS23? Der er åbent for ansøgninger til både traditionelle pladser, talentpladsen og Zalando Sustainability Award nu.
Skal dit brand være en del af Copenhagen Fashion Week SS23? Der er åbent for ansøgninger til både traditionelle pladser, talentpladsen og Zalando Sustainability Award nu.

Hvis dit brand skal være en del af den officielle kalender for Copenhagen Fashion Week SS23, er det nu, du skal holde dig til. I mandags blev der åbnet for show- og event-ansøgningerne til sommerens modeuge, som finder sted den 9. til 12. august 2022. Der er åbent for ansøgninger frem til den 25. april.

Udover at ansøge om en af de traditionelle pladser, kan man igen i år også søge om at blive ‘årets talent’ eller en af de tre pladser som finalist til Zalando Sustainability Award. Talentpladsen vil blive tildelt et nyt talent, som juryen tror på. Det eneste krav til at ansøge om pladsen er, at man maksimalt må have haft en virksomhed i tre år. Hvis man får talentpladsen, får man udover et gratis plads på kalenderen, kyndig hjælp til kommunikation målrettet modeugens internationale publikum og efterfølgende mentorhjælp til forretningsudvikling. Tidligere talenter indebærer A. Roege Hove og senest Jade Cropper.

Ved SS23-sæsonen bliver det fjerde gang, Zalando Sustainability Award uddeles. For at blive nomineret til prisen, skal et brand leve op til en række bæredygtighedskrav, som er opstillet af Zalando. De tre nominerede brands vil alle skulle afholde deres show på et af Copenhagen Fashion Week udvalgt venue, og alle får 25.000 euro i tilskud til produktionsomkostninger. Vinderen får et partnerskab med Zalando, hvor en capsule collection med et bæredygtighedsfokus vil blive skabt og sat til salg via Zalando, muligheden for at sælge den viste kollektion på Zalandos webshop, samt en pengepris på 20.000 euro. Tidligere vindere af Zalando Sustainalbility Award omfatter House of Dagmar, Nikolaj Storm og Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen.

SS23 bliver den sidste sæson af Copenhagen Fashion Week, hvor deltagende brands endnu ikke skal leve op til de minimumskrav for bæredygtighed, der vil gælde fra AW23-sæsonen. Alle ansøgende brands skal dog stadig udfylde et skema, hvor de fremlægger, hvor de befinder sig med bæredygtighedsarbejdet. Derudover er det pålagt alle deltagende brands at betale en CO2-kompensation i forbindelse med modeugen.

Copenhagen Fashion Week sætter krav til modebranchen i ny handlingsplan