Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Anders Holch Povlsen bag trecifret milliondonation til Ukraine

Familievirksomheden Heartland A/S har besluttet at donere massivt beløb til den humanitære indsats i Ukraine.
Familievirksomheden Heartland A/S har besluttet at donere massivt beløb til den humanitære indsats i Ukraine.

100 millioner kroner til humanitære indsatser og initiativer. Det har Anders Holch Povlsens familievirksomhed Heartland forpligtet sig til at donere i støtte til den humanitære indsats i Ukraine samt Ukraines nabolande. Støtten sker i første omgang med tre konkrete donationer på hver især 10 millioner til henholdsvis Røde Kors, UNICEF og FN’s Flygtningeorganisation, UNHCR. Det oplyser Holch Povlsens hovedvirksomhed Bestseller i en pressemeddelelse i dag.

“Det er på alle måder forfærdeligt og ubærligt, hvad Ukraines befolkning går igennem. Og selvom vores bidrag blot er et ydmygt forsøg på at hjælpe og støtte, hvor vi kan, håber vi, den samlede donation – over tid – vil gøre en forskel. Det, der sker disse dage i Ukraine, og resultatet deraf, er så betydningsfuldt for hele verden, og vi har alle meget at kæmpe for. Vores solidaritet og vores sammenhold har aldrig været vigtigere, ligesom vores værdier forpligter os til at handle,” lyder det her fra Anders Holch Povlsen.

UNICEFs indsats i Ukraine fokuserer lige nu på at skaffe rent vand, essentielle forsyninger og ydelser til børnene og deres familier, UNHCR’s indsatser er fokuseret på at beskytte og hjælpe de mange mennesker, der er tvunget på flugt både i Ukraine og nabolandene og Røde Kors’ fokus ligger på at hjælpe og yde beskyttelse af civilbefolkningen med blandt andet at uddele  mad og hygiejneartikler samt kontantbeløb til familier på flugt.

Senere vil de yderligere 70 millioner kroner fordeles på en løbende indsats og øvrige hjælpeprogrammer.

”For os er det vigtigt at donere og bakke om initiativer, der gør en reel forskel. Derfor vil vi gerne bidrage til den vitale, humanitære indsats, der er i gang lige nu, og som er helt afgørende. Men vi vil også være vedholdende og støtte ukrainerne hele vejen igennem, og derfor vil vi løbende donere til hjælpeprogrammer og organisationer, der kan gøre en forskel, som tingene udvikler sig,” uddyber Lise Kaae, direktør i Heartland.

Sådan hjælper du bedst det ukrainske folk lige nu