Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW22, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Farverne bar fortællingen hos Samsøe Samsøe

Også hos Samsøe Samsøe var der skruet op for de helt stærke nuancer i en kollektion, der nemt – måske lidt for nemt –  glider ud i gadebilledet.
Også hos Samsøe Samsøe var der skruet op for de helt stærke nuancer i en kollektion, der nemt – måske lidt for nemt –  glider ud i gadebilledet.

Samsøe Samsøe, Møntergade 3C + digital visning, onsdag d. 2. februar 2022 kl. 18.00

Samsøe Samsøes sidste sæsoners naturlængsel med filmiske præsentationer, der tog os ud af byen, var denne sæson ikke bare vendt tilbage til det urbane – modellerne var også klaustrofobisk spærret inde i en lukket gang, der tilsyneladende gik bare rundt og rundt og rundt. Endeløst, som den følelse, de fleste af os har mødt, når vi igen og igen har ramt vores egne vægges begrænsninger i nok en isolationsperiode.

Men ikke alene iscenesættelsen lå i kontrast til skov og kalkbrud, også i den altid farvemættede palet var der skruet op for intensiteten. Tidens skarpe grønne og en klar, perfekt moden appelsin-orange dominerede sammen med en kastanjebrun blandt mange grå, hvide og sorte looks tilsat nuancer af blå – fra en helt lys denim til en mørkere kongeblå. Alt sammen sættes det i flot kontrast mod først Yves Klein-blå og derefter dyb lilla på vægge og gulv i den uendelige catwalk-tunnel.

Hvor der mangler handling i videoen, mærkes formatet særligt i musikken, der vækker stemning, som tøjet ikke rammer. Og både den knyttede og den hæklede taske er interessante items, som rammer ind i den stærke tendens med traditionelt håndarbejde i nutidig forarbejdning, vi ofte også ser hos små upcoming Instagram-brands. Samsøe Samsøe hentede i juli Meme Marta Fagiuoli ind som head of womenswear, og hendes 10 år hos Stine Goya kunne godt anes i kollektionens fine feminine styles – den grøn- og orangestribede kjole, det grå tone-i-tone bølgemønster på både nederdel og den korte kjole med asymmetrisk udskæring – en style der kom i flere farver, inklusive den uundgåelige grønne.

Med Samsøe Samsøes sans for at skabe de mere enkle pieces, som alligevel altid er opdaterede med små detaljer som en ekstra lynlås på den grønne dunjakke eller et smukt strikket mønster på en hvid, oversize cardigan, formår de at skabe tøj, som måske ikke udfordrer, men heller ikke fornærmer. Det er tøj, der er brugbart og glider lige ud i gadebilledet – her er ingen for bred eller smal.

Se hele kollektionen her