Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Modeuge

Rains kastede nordlys over Paris

Med en kollektion inspireret af nordlyset sætter det danske outdoor-brand et tydeligt skandinavisk aftryk på den parisiske modeuge og leverer en showdebut, der er tro mod Rains og samtidig tager branduniverset et nyt sted hen.
Med en kollektion inspireret af nordlyset sætter det danske outdoor-brand et tydeligt skandinavisk aftryk på den parisiske modeuge og leverer en showdebut, der er tro mod Rains og samtidig tager branduniverset et nyt sted hen.

I denne uge viser franske sværvægtere som Louis Vuitton og Dior deres herrekollektioner under AW22-modeugen i Paris. Det er dog også lykkedes danske Rains at komme med på den prestigefyldte showkalender, og i går, torsdag, kunne outdoor-brandet altså fejre sin showdebut på Paris Fashion Week.

De seneste par sæsoner har Rains vist digitale shows, som på trods har formået at begejstre publikum. Da Rains præsenterede sin SS22-kollektion under Copenhagen Fashion Week i august, beviste brandet “sin internationale rækkevidde”, lød det i denne anmeldelse.

Men denne gang er det populære regntøjsbrand vendt tilbage til det fysiske showformat. Det foregik i fuld vigør i kunsthallen Palais de Tokyo i Paris med en kollektion, der bragte lidt af Skandinavien til Paris.

“Energien i nordlyset er livgivende. Og for mange et syn, man kun kan fantasere om,” fortæller chefdesigner Tanne Vinter i en pressemeddelelse om kollektionen, der har fået titlen ‘Skywatcher’.

Nordlyset har helt konkret inspireret til en farvehistorie, der fortælles gennem kollektionen, som blandt andet rummer farver som sort, mørkeblå, lyserød og flere nuancer af grøn, heriblandt neongrøn.

“Skandinavien om vinteren er mørk. Og enten taber man sig selv i den sorte afgrund, ellers læner man sig ind. Vi lænede os ind. Så vi tog vores palet til et af de mørkeste steder, vi kender på Jorden – Norden – og fandt opmuntring i det storartede nordlys,” lyder det videre fra Tanne Vinter.

Kollektionen er tro mod Rains’ allerede veletablerede univers med de velkendte vandafvisende og praktiske materialer, men den viser også, at brandet samtidig formår at udvikle sig. Ud over nye farver er der med store kassebukser, mavebluser og frakker med slæb skruet op for udforskningen af, hvor silhuetterne kan tages hen.

‘Skywatcher’ byder desuden på Rains’ første solo-støvledesign og et nyt sportsligt taskekoncept. Begge linjer er ligesom resten af sortimentet både veganske og vandafvisende.

Selve showet har fået titlen ‘We come in peace’. Tanne Vinter har designet kollektionen, mens influencer Pernille Teisbæk har været stylist på showet, der blev lukket af Prins Nikolai, som sidste model på podiet. Set design er skabt af Jacob Egeberg, og det er Moon International, der står bag koncept og art direction. Musikken er komponeret af den verdenskendte, danske tekno-dj Schacke.

Her kan du se showet ‘We come in peace’, og nedenfor kan du se udvalgte looks fra kollektionen.

Rains er ikke det eneste danske brand på den franske showkalender i denne omgang. I morgen, lørdag den 22. januar, er det Henrik Vibskovs tur til at præsentere sin AW22-kollektion til herrer. Du vil kunne se showet, som er fuldt digitalt, her.

Han Kjøbenhavn spredte sit mørke i Milano