Torsdag den 14. oktober kl. 10.00 Kirstine Meyling Villadsen

NEYE donerer igen millionbeløb til kræftforskning

Danske NEYE har tasker til alle formål, men kædens overskud går kun til ét: kampen mod kræft. I mere end 40 år har NEYE-Fonden doneret sit overskud til dansk kræftforskning, og i år var ingen undtagelse, på trods af det har været præget af Covid-19. Sidste år donerede NEYE-Fonden hele 12,5 millioner kroner, der som altid kommer fra NEYE-kædens 43 butikker samt webshop.

Administrerende direktør Camilla Raffnsøe glæder sig over at kunne støtte det vigtige formål med millioner: “Vi er stolte af, at vi, selv i et vanskeligt Corona-år, kan hjælpe på et sygdomsområde, som desværre rammer rigtig mange danskere, og det giver alle NEYE’s medarbejdere et klart mål, hver eneste dag vi går på arbejde.”

“NEYE’s formål med at drive butikskæden er helt overordnet set at skabe overskud, som skal anvendes til kræftforskning i Danmark. Det ligger dybt i vores DNA, og derfor er det en stor dag for alle NEYE-medarbejdere, at vi netop her i oktober til vores 140 års jubilæum kan offentliggøre endnu en donation på 3,2 millioner kroner til 6 danske forskere. Således har vi i år, trods Corona-krisen, kunne glæde med hele 7,4 millioner kroner,” fortsætter hun i pressemeddelelsen.

Hver gang du køber noget hos NEYE, er du med til at støtte kampen mod kræft. Infographic fra NEYE’s Instagram.

Onsdag den 13. oktober klokken 14.00, Kirstine Meyling Villadsen

Maanesten åbner ny flagship store i hjertet af København

Det har ikke været nemt at finde lokaler til den nye flagship store. Næsten ti styks skulle Maanestens grundlæggere Henrik og Lotte Venø Callesen igennem, før de fandt de rette, der med adressen på Pilestræde er centralt placeret i København. Butikken er et led i en større vækststrategi for 2021, som ægteparret afslørede til Fashion Forum i starten af året.

Med Murano-lamper, marmor, messing og Marokko-tæpper har indretningen i den nye butik taget inspiration fra Sydens håndværk og skal afspejle arbejdet i Maanestens smykker.

“Tankerne bag butikken er, at den skal fremstå varm og nærværende. At man føler sig godt tilpas. Vi ville gerne lave et sted, hvor man ophæver afstanden mellem os og kunden, hvor man føler sig hjemme. Og vi håber, at folk ikke kun går derfra med smykker og accessories, men med en inspiration af farvevalget, tæpperne og kunstobjekterne,” fortæller kreativ direktør Henrik Venø Callesen i en pressemeddelse.

Butikken skal ligeledes bruges som event space og slår dørene op for et åbningsevent den 14. oktober afholdt i samarbejde Costume.

På fredag den 15. oktober åbner Maanestens nye flagship store på Pilestræde 6 i København for offentligheden. Torsdagens åbningsevent kræver invitation. 

Torsdag den 6. oktober klokken 9.00, Amalie Thejls Uebel

Pernille Teisbæk bag ny Mango-kollektion

Den spanske high street-kæde Mango har længe samarbejdet med en af Danmarks største influencere Pernille Teisbæk. Nu tager de samarbejdet et skridt videre med en hel kollektion, som Pernille Teisbæk har designet i tråd med sin egen personlige stil med fokus på jordnære farver og klassiske snit.

“Jeg ville skabe en kollektion med en lang levetid og særlige items. Disse klassiske basisvarer er – for mig, – tøj, der kan bæres både dag og nat, såsom jeans, en hvid T-shirt eller en klassisk, formsyet jakke,” fortæller Pernille Teisbæk om kollektionen i en pressemeddelelse.

Pernille Teisbæk har sammen med Maja Wyh, Blanca Miró og Diletta Bonaiuti tidligere designet en minikollektion for Mango i forbindelse med Zalandos 10-års fødselsdag. I denne kollektion står den entreprenante stylist dog alene, og det har resulteret i en capsule collection med tyve stykker tøj, som alle er klassiske items, der er tiltænkt at være lette at inkorporere i garderoben.

Kollektionen sættes til salg i dag og kan findes på Mangos webshop og i udvalgte fysiske butikker. 

Pernille Teisbæk under tilblivelsen af den nye kollektion for Mango.

Pernille Teisbæk under tilblivelsen af den nye kollektion for Mango.

Onsdag den 6. oktober klokken 15.00, Kirstine Meyling Villadsen

Colorful Standard åbner første butik i Danmark

Colorful Standards vokseværk står ikke til at stoppe, og i morgen slår de dørene op for deres første butik i Danmark – og et åbningsevent med musik, mad og goodiebags til de første kunder. Butikken er placeret centralt i København på Kronprinsensgade og holder det stramme butikskoncept, som de tidligere har lanceret blandt andet i Paris, London og Antwerpen, hvor de åbnede for knap en uge siden.

Brandet kan bryste sig af at have indtaget fire kontinenter og mere end 700 forhandlere med deres, som navnet antyder, farverige basistøj.

Læs også om det danske brands indtog i Paris og London.

Vil du med? Det officielle åbningsevent løber af stablen den 7. oktober fra 16.00-19.00 på Kronprinsensgade 6, København.

 

Fredag den 1. oktober klokken 9.00, Amalie Thejls Uebel

Nu fås Kånken i 100.000 milliarder forskellige farvekombinationer

100.000 milliarder – ja, du læste rigtigt, et hundrede tusind milliarder – forskellige farvekombinationer. Det er så mange muligheder Fjällrävens kunder nu har for at personliggøre deres næste version af den klassiske Kånken-rygsæk, som efterhånden har 43 år på bagen. Med et nyt tiltag, som går under navnet Kånken Me, kan kunder nemlig selv vælge farve på hver enkelt lille del på rygsækken, og med 14 forskellige farver og 15 forskellige dele af rygsækken giver det altså et svimlende antal af muligheder.

I mange år har det været populært at sætte sit personlige præg på den ikoniske, firkantede rygsæk, og nu får kunderne altså endnu en mulighed for at gøre sin taske helt unik. Til at starte med vil der være åbent for 500 ugentlige bestillinger af de farverige rygsække, men denne kapacitet vil Fjällräven efterhånden udvide. Det svenske outdoor-brand vil i øvrigt kunne levere taskerne indenfor 3-4 uger.

Der er åbnes for bestillingerne af Kånken Me den 18. oktober på Fjällrävens hjemmeside.

Kånken Me

 

Fredag den 24. september klokken 8.45, Mikkel Lind Sorgenfrey

Nyt brand fra gammel kending lanceres med over 300 influencere

I mere end 30 år har Jack & Jones skabt tøj til mænd og drenge, men nu er det er tid til pigerne. Derfor har brandet skabt søstermærket JJXX. I den forbindelse har de teamet op med en lang række internationale influencere – flere end 300. Det handler om at nå bredt ud til mange forskellige markeder.

“I Spanien arbejder vi sammen med kunstneren Inés Jimm, der har en brændende passion for kunst og store ambitioner for sin karriere. Og i Italien arbejder vi sammen med Greta Menardo, der er kitesurfer og har en enorm livsglæde,” udtaler Anders Gam, Brand Director i Jack & Jones og JJXX, i en pressemeddelelse.

Det er ikke afgørende, hvor mange følgere de enkelte influencere har, men i stedet er fokus på, hvordan deres personlighed kommer til udtryk, hvordan de bærer sig selv, og hvordan de matcher brandets kerneværdier. De forskellige piger er nøje udvalgte med fokus på deres udstråling, stil og individuelle interesser, fortæller Anders Gam.

”I Holland arbejder vi sammen med influencerne Bruna Rizk og Amaka Hamelijnck, som er bedste veninder. Her har vores fokus været på deres venskab og livet som veninder,” siger han.

JJXX lancerede sin første kollektion den 9. september 2021.

 

300 internationale influencere – her veninderne Bruna Rizk og Amaka Hamelijnck –  skal hjælpe JJXX med at vinde indpas hos pigerne.

 

Mandag den 20. september klokken 16.00, Amalie Thejls Uebel

Meget mere Oceanista

Hvis du endnu ikke har slået et smut forbi Helsingør og M/S Museet for Søfarts udstilling ‘Oceanista’, er der nu endnu mere grund til at komme afsted. Museet afholder nemlig i september en række arrangementer med fokus på moden og havets relation. Her kan du blandt andet komme til filmaften, strikkeworkshop eller særrundvisninger i udstillingen.

  • Filmforedrag: Multikunstner Julie Nyman om filmen skabt til Oceanista ‘Lunger af salt’ og havets underverden som inspiration. Den 23. september klokken 15.00.
  • Alexander McQueens Atlantis: Modeforsker Ane Lynge-Jorlén fortæller om designerens sidste show, hvor hav og mode smeltede sammen. Den 25. september klokken 14.00.
  • ‘Caught in the knit’: Strikkeworkshop ved strikdesigner Laura Dalgaard. Den 26. september klokken 14.00.
  • ‘Vi elsker uniformer’: Foredrag om flådens uniformer ved Jakob Seerup. Den 29. september klokken 15.00.
  • ‘Querelle for Connaisseurs’: Fassbinder filmaften ved Sarah von Essen & Frederik Taus. Den 30. september klokken 19.00.
  • ‘OCEANISTA directors cut’: Særrundvisninger ved blandt andet kurator, udstillingschefen eller museumsdirektøren. Datoer og tider på hjemmesiden.

Alle arrangementerne kræver tilmelding, men er gratis, når du har købt din billet til museet – undtagen filmaftenen, som er helt gratis, da den finder sted efter udstillingens lukketid.

Fotograf: Siw Aldershvile.

 

Mandag den 13. september klokken 10.30, Mikkel Lind Sorgenfrey

Aalborgenserne kan nu få lynleveret deres nye sko med Wolt

Det er ikke længere kun burger og pizza, du kan bestille via Wolts app. Nu kan du også bestille dine nye sneakers i app’en og få dem leveret direkte til døren.

Det nordjyske skomærke Errant, der blev grundlagt i 2020, har nemlig indgået et samarbejde med den populære udbringningsplatform, der betyder, at man i Aalborg-området kan få leveret et par nye sko på 30 minutter, efter man har købt dem – til 19 kroner. Det nye samarbejde er ifølge Errants CEO, Christian Fuglsang, en del af en vision om at sælge mere end ‘bare’ sko.

“Vi har et mål om at gøre Errant til et brand, som er mere end bare en sneaker, men snarere en følelse. Det betyder, at vi gør alt for at skabe den perfekte oplevelse for vores kunder – og sammen med Wolt vil vi nu gøre shopping-oplevelsen endnu bedre,” udtaler han i en pressemeddelelse.

Det er hverken første eller sidste gang, at Wolt leverer andet end takeaway, men tværtimod en tendens, vi kommer til at se mere til i fremtiden, lyder det fra Wolt Danmarks direktør.

“Hos Wolt vil vi gerne være ‘the mall in your pocket’, hvor idéen på sigt er, at Wolt kan levere stort set alt, der kan være i en Wolt-taske, inden for 30 minutter. Under EM tidligere i år var det de rød-hvide landsholdstrøjer, der kunne shoppes gennem Wolt-appen, og nu kan du altså få dine nye sneakers leveret til døren – og det er kun begyndelsen,” udtaler Søren Meier Svendsen.

Errant x Wolt. Foto: Errant

 

Torsdag dag den 9. september klokken 22.15, Mikkel Lind Sorgenfrey

Notabene åbner 3-etagers butik med in-store hælebar

Efter 24 år med butik i Kronprinsensgade i København er det tid til, at der skal ske noget nyt. Det københavnske skomærke Notabene flytter rundt om hjørnet for at åbne nye og større lokaler i Møntergade.

“Det nye univers breder sig over tre etager, der tilsammen rummer vores kreative visioner og dedikation til håndværk og design i en konceptuelt butiksformat, hvor vi står klar til at lytte, vejlede og inspirere,” udtaler stifter og kreativ direktør Martin Friis i en pressemeddelelse.

De tre etager skal rumme gamle som nye kunder, der vil kunne få renset, pudset og serviceret deres sko i en in-store hælebar, og mens de venter, kan de drikke en kop friskbrygget kaffe eller et koldt glas hvidvin – i lånte slippers. Butikken indeholder også et designstudie, hvor man kan se nye kollektioner blive til.

Butikken åbner onsdag den 15. september markeret af en reception fra klokken 16-20.

Foto: Notabene

 

Onsdag den 8. september klokken 11.45, Mikkel Lind Sorgenfrey

Få 160.000 kroner til grøn omstilling af din virksomhed

Hvis du går og drømmer om, at din virksomhed skal blive grøn, men har svært ved at komme i gang, så har du nu chancen for at blive hjulpet godt på vej.

Lifestyle & Design Clusters projekt ’Fremtidens Tekstilkrav’ giver mode- og tekstilvirksomheder mulighed for at modtage op til 160.000 kroner til eksperthjælp. Oveni det følger en samlet bæredygtighedsvurdering af din virksomhed, et 360 graders tjek af dokumentationen og en robust handlingsplan, der viser vejen mod en mere bæredygtig forretning, lyder det i en pressemeddelelse.

Ansøgningsfristen er fredag den 10. september 2021. Læs mere om projektet her.

Lifestyle & Design Cluster Fremtidens Tekstilkrav

Foto: Lifestyle & Design Cluster

 

Onsdag den 25. august klokken 10.00, Mikkel Lind Sorgenfrey

Ganni kombinerer nye styles med brugte i ny reklamefilm

Gamle styles kombineret med nye er ifølge Ganni lig med den smarteste trend lige nu. Dét er budskabet i en serie af små reklamefilm under navnet ‘Old + New = Now’, som det globale brand fra København har produceret i samarbejde med den franske onlineplatform Vestiaire Collective, der sælger brugte mærkevarer, blandt andet Ganni. Og det peger ind i en tendens, hvor genbrug og gensalg er voksende parametre i en klimadagsorden, der skriger, at vi skal købe mindre nyt. Selvom Gannis interesse åbenlyst ligger i at sælge mere af det nye, så hilser Vestiaire Collective initiativet velkomment.

“Vi er begejstrede for at samarbejde med Ganni og dets fantastiske fællesskab for fortsat at presse på for en cirkulær mode. Både Vestiaire og Ganni ønsker at ændre den måde, vi forbruger mode på, og jeg tror, ​​at ved at give tøj et andet, tredje eller endda flere liv er vi med til at skabe bevidsthed om bæredygtighed,” udtaler Fanny Moizant, Vestiaires co-founder og præsident, i en pressemeddelelse.

Ganni / Vestiaire

‘Old + New = Now’ af Ganni x Vestiaire Collective. Foto: Ganni

 

Torsdag den 19. august klokken 10.15, Mikkel Lind Sorgenfrey

Vil du have dit design på et af jagtindustriens største brands?

Så er det nu, du har chancen. Härkila søger nemlig et innovativt moderne element til print på en grafisk t-shirt, som viser menneskets og jagtens symbiose med naturen.

“At forstå og udforske naturen er centralt for jægeren, og designet skal gerne reflektere den dybe respekt, vi har for naturen,” skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Ud over at få dit design printet på en Härkila-t-shirt, vil du også få mulighed for at vinde 25.000 kr. Vinderen vil blive valgt ud fra parametre som kreativitet, kvalitet, og hvor effektivt designets budskab er.

Fristen for at indsende dit design er den 30. september 2021. Læs mere om konkurrencen her.

Härkila

Foto: Härkila

 

Onsdag den 18. august klokken 10.00, Mikkel Lind Sorgenfrey

Han Kjøbenhavn går til kunsten i mangfoldighedens navn

Han Kjøbenhavn og designer Filip Berg indgår samarbejde for at støtte, udbrede og fejre det aktuelle arbejde for mangfoldighed, lyder det i en pressemeddelelse.

Det gør de ved at vise en fælles kampagnekollektion under navnet ‘HEN’, der består af 11 t-shirts med LGBTQIA+-statements. T-shirtsene indgår som værker i Overgadens udstilling ‘Psychopathia Sexualis’ kurateret af Mathias Kryger og markeres desuden den 19. august med en fejring af det danske queer-miljø i Han Kjøbenhavns flagship-butik, hvor de også sælges i begrænset omfang. Overskuddet går til LGBT Asylum, der hjælper queer-personer, som flygter til Danmark.

Udstillingen Psychopathia Sexualis sætter fokus på sygeliggørelsen af køn, sex og seksualiteter og markerer, at det er 40 år, siden homoseksualitet blev fjernet fra listen over psykiske lidelser i Danmark.

Udstillingen er åbnet og kan opleves frem til 10. oktober 2021. Fri entré.

 

han kjøbenhavn hen filip berg

Han Kjøbenhavn og designer Filip Berg står bag t-shirt-projekt i anledning af Pride. Foto: Han Kjøbenhavn / Overgaden

 

Tirsdag den 10. august klokken 7.00, Amalie Thejls Uebel

Migliorini udvider med fokuseret talent-agentur

Emma Migliorini Kristensen har siden 2015 stået bag PR- og kommunikationsbureauet Migliorini, der arbejder med bæredygtige mode- og livsstilsbrands. Nu bliver arbejdsområdet udvidet med et talent management-koncept, hvor de skal repræsentere internationale talenter. Siden lanceringen 1. august har de fået blandt andre UK-baserede Fiona Jane og spanske Noelia Blas i stald, hvilket markerer deres eksklusive fokus på talenter med et internationalt publikum, som kan hjælpe skandinaviske brands med at få et øget kendskab udenfor vores nordlige breddegrader.

Migliorini er i øvrigt modeugeaktuel med sin platform Migliorini Venue, der med sin tredje version snart må betegnes som en fast tradition. Platformen er et showroom, hvor Migliorini har samlet nøje udvalgte brands, som alle arbejder med bæredygtighed herunder blandt andet Marina Raphael, A Day’s March, Frankremme og Betolaza.

Migliorini Venue finder sted i Harsdorffs Hus, Kongens Nytorv 5 i København og kan besøges fra den 10.-13. august klokken 9-17.

 

Tirsdag den 10. august klokken 7.00, Mikkel Lind Sorgenfrey

Halssmykke til fordel for udsatte minoriteter

Julie Nielsdotter Jewellery lancerer i samarbejde med Den Intersektionelle Højskole en halskæde under Copenhagen Fashion Week, der symboliserer frihed ved “at transcendere kønsidentitet, hudfarve, seksualitet, religion, handikap, kropsstørrelse og resten af samfundets begrænsende markører,” som det lyder i pressemeddelelsen.

Smykket kalder de for “antiracistisk og intersektionelt”, og det er ifølge ulie Nielsdotter Jewellery produceret af sporbare materialer, genbrugssølv samt en ferskvandsperle fra en farm med fokus på gode arbejdsvilkår og minimal klimabelastning. Overskuddet fra salget går til den nystiftede forening Équité, der arbejder med marginaliserede mennesker i Danmark blandt andet ved at yde dem økonomisk støtte.

Smykket bliver lanceret i dag, tirsdag, i forbindelse med åbningen af Copenhagen Fashion Week. Du kan læse mere om projektet her.

Julie Nielsdotter Jewellerys smykke i samarbejde med Den Intersektionelle Højskole.

 

Mandag den 9. august, klokken 13.30, Amalie Thejls Uebel

Magasin du Nord iscenesat af Esben Weile Kjær 

På trods af at kunstneren Esben Weile Kjær stadig slår sine folder på Kunstakademiet, har han allerede formået at slå sit navn fast hos både danske og internationale kunstkendere. Nu vil installations- og performancekunstneren måske få et endnu bredere publikum med et nyt projekt. I denne uge slår Esben Weile Kjær nemlig dørene op for en ny udstilling i samarbejde med Magasin du Nord, hvor Magasins kunder og forbipasserende vil kunne få krydret shoppeturen med en kunstoplevelse. Udstillingen vil blande medier som modefotografi, 3D-animation og statements, som skal fylde de store udstillingsvinduer mod Kongens Nytorv.

“Hos Magasin har vi i mange år arbejdet med at støtte talenter og nye navne inden for blandt andet kunst, kultur og design. Samarbejdet med Esben Weile Kjær er et led i vores ansvarlighedsarbejde, hvor vi med stor glæde støtter op omkring initiativer, der bidrager positivt til vores lokalområde og bakker op omkring unge, spirende talenter i dansk kunst og kulturliv. Vi er enormt begejstrede for at kunne give Magasins kunder en helt særlig oplevelse, der gennem Esbens kreative værker og kreationer skaber en spændende kobling mellem detailhandel, mode og kunst,” fortæller Brand Manager i Magasin Britta Luplau i en pressemeddelelse.

Udstillingen kan ses i Magasin du Nord på Kongens Nytorv i København i ugerne 32-34, hvorefter den flytter videre til blandt andet modemessen CHART og Kunsthal Aarhus BCC.

Esben Weile Kjær. 

Torsdag den 5. august, klokken 08.00, Amalie Thejls Uebel

Nyt udsyn hos Colorful Standard

Colorful Standard har skabt sin succes – og sine tre internationale flagship-butikker – på et stramt koncept af godt basistøj i økologisk bomuld, og som navnet indikerer en spot on farvepalette. Nu udvider det danske brand med Tue Deleuran i spidsen sin produktportefølje med en kollektion af solbriller skabt af bionedbrydelig acetat fra den italienske producent Mazzuchelli 1849. Acetatet, som solbrillerne er lavet af, er cellulosebaseret og er dermed et oliefrit alternativ til plastik. Solbrillerne, der er håndlavede, er ligesom flere af brandets andre styles unisex og fås – tro mod Colorful Standards dna – i et væld af styles og farver leveret i et etui af genanvendt polyester.

Colourful Standard udvider porteføljen med solbriller.

Torsdag  den 5. august, klokken 10.50, Amalie Thejls Uebel

Anerkendt makeup-artist åbner butik og showroom

Sidsel Marie Bøg har i mere end 25 år lagt hår og makeup til kampagner, modeserier, og -shows og har siden 2012 delt sine foretrukne produkt-“hemmeligheder” i onlinebutikken Untold Secretz. Men nu bliver det muligt at få endnu flere råd og vejledning om økologisk makeup, hud- og hårpleje, da Untold Secretz netop er åbnet som fysisk butik og showroom på Ordrupvej nord for København. Butikken, der også tilbyder konsultationer, henvender sig både til almindelige kunder og professionelle, der her får adgang til brands, der forhandles eksklusivt i Sidsel Marie Bøgs univers.

Untold Secretz, Ordrupvej 112B, Charlottenlund

Untold Secretz opruster med ny butik.

 

Onsdag den 4. august, klokken 7.30, Amalie Thejls Uebel

Soeren Le Schmidt kaster sig over nyt skodesign

Soeren Le Schmidt har længe stået bag kjoler til den røde løber, suits og god skrædderkunst og har allerede formået at skabe en del store samarbejder på sin vej – og nu har designeren igen vendt sit talent mod skodesign. Til sin SS22-kollektion, som vises under Copenhagen Fashion Week i næste uge, har han designet en unisex-sko, en loafer, designet ud fra et multifunktionelt koncept, så den kan ændre udseende og anvendelsesmuligheder.

Skoen er resultatet af et designsamarbejde mellem Soeren Le Schmidt og det danske skofirma ET AL, der har produktion i Portugal og bruger deadstock-materialer. Skoen vil desuden kun blive lavet på bestilling, så der på den måde ikke dannes nyt deadstock.

Skoen kan bestilles umiddelbart efter præsentationen ved Soeren Le Schmidts show tirsdag den 10. august.

Søren Le Schmidt i sin butik.

Torsdag den 15. juli, klokken 06.00, Mikkel Lind Sorgenfrey

Won Hundred syr sig sammen med (di)vision

De to københavnske brands har sammen skabt en kollektion bestående af otte styles, hvoraf syv af dem er skabt af denimrester fra Italien. Simon Wick, der grundlagde (di)vision i 2018, mener, at den nye kollektion understreger hans brands vision om at bruge det, der allerede er.

“Det handler om talentfuldt håndværk og øje for detaljer, men mest af alt handler det om kompromis. At arbejde med overskudsmaterialer handler i sidste ende om kompromis. I stedet for at lave noget fra bunden må vi få det bedste ud af det, vi har,” siger han. At det netop er denimrester, der bruges i kollektionen, får det hele til at gå op i en højere enhed for Won Hundred, der har arbejdet med netop denim siden begyndelsen i 2004.

“Både Simon og jeg plejer en stærk fælles passion for denim, og (di)vision tilfører en frisk ny tilgang til vores branche, som er super forfriskende,” siger grundlægger og kreativ direktør for Won Hundred, Nikolaj Nielsen.

Kollektionen, som er limited edition, vil blive lanceret 1. november.

Won Hundred x (di)vision

Fredag den 25. juni, klokken 10.15, Mikkel Lind Sorgenfrey

Festivalarmbånd bliver til sko

Det var ikke mange festivaler, der blev afholdt i 2020, og de mange aflysninger har betydet bunker af ubrugte festivalarmbånd. I stedet for at smide dem ud har det midtjyske skomærke Woden tænkt kreativt og indgået et samarbejde med Smukfest om at bruge festivalens 12.600 ubrugte armbånd til 1800 nye skosåler.

Armbåndene er blevet klippet op, makuleret og støbt ind i sålerne på den nye kollektion, som indeholder en sneaker, en sandal og en gummistøvle. Tanken bag projektet er at hylde god festivalstemning, og derfor er kollektionen også designet til netop festivalbrug. Så det kan være, at Smukfest-armbåndene en dag vender retur til Bøgeskoven i Skanderborg som såler under fødderne på nye festivalgængere.

Kollektionen ‘Woden x Smukfest’ bliver sat til salg den 1. juli. Læs mere her.

Woden x Smukfest

Fredag den 18. juni, klokken 10.10, Mikkel Lind Sorgenfrey

Shaping New Tomorrow satser stort på Tyskland med ny butik i Hamborg

Allerede fra begyndelsen har Tyskland været Shaping New Tomorrows største internationale marked målt på onlinesalg, hvor de alene i 2020 femdoblede omsætningen. Derfor åbner brandet nu både nyt europæisk hovedsæde og en ny flagship-butik i centrum af Hamborg. Et naturligt skridt, mener Shaping New Tomorrows administrerende direktør Kasper Ulrich: 

”Vi har en ambition om, at butikken allerede i det første år kommer til at omsætte for 25 millioner kroner, og når vi lægger onlineforretningen ovenpå, er det vores forventning, at vi kommer til at omsætte for cirka 50 millioner kroner i Tyskland det første år,” udtaler han i en pressemeddelelse. Hvis butikken i Hamborg bliver en succes, har virksomheden planer om flere butiksåbninger i andre tyske byer i løbet af 2021.

Shaping New Tomorrow omsætter for mere end 200 millioner kroner årligt i Danmark, Sverige, Norge Tyskland, Østrig og Holland.

Shaping New Tomorrow har fra starten haft et stort marked i Tyskland.

Onsdag den 9. juni, klokken 9.00, Mikkel Lind Sorgenfrey

Flatlist åbner butik i København

Det københavnske brand blev grundlagt i 2018 og har på kort tid opnået international succes med sine solbriller, der er set på blandt andre Kim Kardashian, Travis Scott og Kesi. Brillerne er indtil nu udelukkende blevet solgt gennem forhandlere, men fra i morgen, torsdag, kan du få fingrene i et par fra Flatlists helt egen flagship-butik i hjembyen København.

Butikken, der er beklædt i bordeaux velour fra gulv til loft, holder åbningsreception i morgen den 10. juni klokken 16.00.

Flatlist, Kronprinsensgade 4-6, København K.

Flatlist nye flagship store i København.

Tirsdag den 8. juni, klokken 10.15, Mikkel Lind Sorgenfrey

Saml skrald med Basic Apparel på Islands Brygge

I dag, tirsdag, kan du samle skrald sammen med tøjmærket Basic Apparel, der inviterer til International Ocean Day på Islands Brygge 10 kl. 10-13.

“Vi bliver nødt til at være bedre til at samle vores skrald op, og vi skal larme mere med det. Det kan ikke passe at skrald skal flyde – det skal samles og smides ordentligt ud,” siger Camilla Balle, CEO og stifter, Basic Apparel.

Basic Apparel samarbejder med Go Boat, som udlåner deres både til formålet, så der kan samles affald og plastik fra både land og vand. Der vil være såkaldte ‘havfaldsposer’ og andet indsamlingsgrej – det eneste, du skal medbringe, er godt og humør og den rette beklædning, som der står i invitationen.

Læs mere om eventet her.

 

>Fredag den 4. juni, klokken 15.30, Mikkel Lind Sorgenfrey

Résumé bliver fashionpartner på tysk tennisturnering

Résumé går til sporten og har indgået et partnerskab med den tyske WTA-turnering Bad Homburg Open og lancerer i den forbindelse en capsule-kollektion inspireret af retro tennistøj.

“De grønne græsbaner, det hvide tennistøj og champagne minder mig om den perfekte sommer. At være en del af netop disse øjeblikke med en blanding af professionelle tennisspillere og forretning vil skabe øget bevidsthed omkring Résumé,” siger stifter Emma B. W. Lohmann i en pressemeddelelse.

Bad Homburg Open er en ny turnering under Women’s Tennis Association og spilles for første gang uden for Frankfurt fra den 20. til 26. juni. Kollektionen er designet til turneringens linjedommere, som alle kommer til at bære Résumés design.

Kollektionen bliver sat til salg den 20. juni. Se mere på resumecph.com.

Résumé indgår samarbejde med WTA-turneringen Bad Homburg Open.

 

Fredag den 4. juni, klokken 10.45, Mikkel Lind Sorgenfrey

Tidligere skoskaber bag nyt japanskinspireret skomærke

Eik Braun-Ottosen, der allerede har opbygget og solgt to skobrands, er nu igang med sit tredje. Det hedder ligesom Martin Margielas kendte sko-linje Tabi og tager på samme måde som denne udgangspunkt i japanernes traditionelle fodtøj af samme navn – en sok, der kan bruges i blandt andet klipklapper. Eik Braun-Ottosens Tabi er dog tættere på det japanske udgangspunkt og med sin sokkelignende fremtoning tænkt til at give foden fri bevægelse.

Tanken er, at skoene skal give en følelse af at gå på bare fødder, og skoene har splittede tæer for bedre bevægelse og består primært af genanvendt tencel – et materiale lavet af cellulosefibre fra gran, bambus eller bøgetræer.

I første omgang sælges Tabi i to farver og tre udgaver – til både mænd og kvinder. Se mere på tabifootwear.com

Tabi Footwear.

 

Torsdag den 3. juni, klokken 11.30, Mikkel Lind Sorgenfrey

Marimekko laver sportstøj med Adidas

Den finske designvirksomhed, kendt for sine ikoniske print på alt fra kopper til kjoler, har indgået et samarbejde med Adidas og skal nu – for første gang nogensinde – lave sportstøj.

Ifølge Adidas’ VP of Design, Josephine Aberg, er resultatet af samarbejdet det bedste af to verdener:

“Kollektionen spænder over mange sports- og udendørsaktiviteter og kombinerer virkelig det bedste af vores ekspertise inden for sportstøj med de dristige og legende tryk fra Marimekko,” siger hun.

Den første fælles kollektion mellem de to brands viser to legendariske Marimekko-tryk: Annika Rimala’s ‘Laine’ (Bølge, red.) fra 1965 og Maija Louekaris ‘Räsymatto’ (Kludetæppe, red.) fra 2009.

Kollektionen, som er limited edition, blev lanceret i Kina den 1. juni og kommer til Europa en måned efter den 1. juli.

Marimekko x Adidas

Marimekko x Adidas

 

Onsdag den 2. juni, klokken 14.00, Mikkel Lind Sorgenfrey

byBiehl åbner butik i Magasin

Smykkefirmaet, der har butikker i både København og Århus, slog 1. juni dørene op til en ny butik i Magasin du Nord i København. Butikken bliver den første i et varehus og den fjerde flagship-forretning, som brandet åbner inden for de seneste to år.

Butikken åbner med en såkaldt ‘personalization bar’, hvor du kan få indgraveret dine byBiehl-smykker. Ifølge smykkefirmaets grundlægger er det netop det personlige, der har skabt brandets succes:

”Vi har specialiseret os i smykkeserier, der kan sættes sammen på kryds og tværs, og hvor hvert element er dybt personligt. Hver gang jeg ser på et af mine smykker, fortæller det en historie. Og den historie handler om mig og mine værdier. Derfor bliver smykkerne aldrig umoderne,” siger Charlotte Biehl.

byBiehl

byBiehl

 

Mandag den 31. maj 2021, klokken 17.30, Mikkel Lind Sorgenfrey

Nyt collab: DOXA og Evil Twin Brewing går sammen om at lave løbetøj

Løbetøjsbrandet Doxa og det danske, men New York-baserede ølbryggeri Evil Twin Brewing går sammen i nyt samarbejde med et filantropisk formål. De skal producere løbetøj, som de i samarbejde med den svenske NGO Global Relations sender til de studerende på Kenswed Academy i Nairobi i Kenya. Her får elever fra lokale slumområder en betalt uddannelse og mulighed for at dyrke deres løbetalent.

De to mænd bag projektet er John Hansen, ejer af Doxa, og Jeppe Jarnit-Bjergsø, ejer af Evil Twin Brewing. De fandt sammen gennem deres fælles passion for løb.

“Vi er begge iværksættere og ved, hvor meget en ekstra støtte kan gøre, i forhold til om man lykkes eller ej. Derfor ville vi gerne med dette projekt hjælpe andre godt på vej mod nye og forhåbentlig bedre tider,” udtaler de to iværksættere bag samarbejdet.

Al overskud fra salget går til undervisningsmateriale og skoleuniformer til eleverne på Kenswed Academy. Find løbetøjet på de to firmaers webshops. 

 

Mandag den 31. maj 2021, klokken 16.30, Mikkel Lind Sorgenfrey

Ny, fysisk butik vil samle ansvarlige brands

I sidste uge slog Censuum dørene op til et univers af mode, skønhed, børn, bolig og mad – og produkter, der er udvalgt ud fra at være så ansvarligt produceret som muligt. Butikken ligger i et gammelt trykkeri på Nørre Farimagsgade 47, København, hvor du kan browse dig igennem livsstilsprodukterne i de historiske omgivelser og blandt andet støde på brands som CopenhagenCartel, Labfresh og Tomorrow Denim.

Oplevelsen kan sluttes af med en kop Prolog-kaffe, specialiteter fra Censuums in-store café Bread & Bar eller et glas naturvin på fad fra Rødder & Vin.

Censuum, Nørre Farimagsgade 47, København.