Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Nikolai Klausen
Alle nyheder, Navne, Politik

Dansk Detail søger politisk indflydelse med ny CEO

Nikolai Klausen vil som ny direktør styrke “en svækket dialog" med politikerne.
Nikolai Klausen vil som ny direktør styrke “en svækket dialog" med politikerne.

For et par måneder siden meddelte Jens Birkeholm, at han ville fratræde stillingen som branchedirektør for Dansk Detail, Sko-branchen.dk og Men’s Fashion World, og nu er afløseren fundet.

Valget af en ny direktør er faldet på Nikolai Klausen, der er sekretariatschef i Dansk Erhverv, skriver netmediet detailfolk.dk. Og det varsler nye tider.

“Tiden er inde til, at vi som brancher skal turde tænke nyt, større og længere frem i tiden,” udtaler Nikolai Klausen i en pressemeddelelse.

Politisk indflydelse

Han er desuden direktør i Wear, hvilket han fortsætter med at være, ligesom han fortsætter som sekretariatschef i Dansk Erhverv, som fra årsskiftet indgik et parløb med netop Dansk Detail, Sko-branchen.dk og Men’s Fashion World.

Dansk Detail er med 1.500 medlemsvirksomheder i mode-, livsstils- og boligbranchen den største brancheorganisation i specialdetailhandlen. Ved at indtræde som ny direktør og samtidig fortsætte på de øvrige poster, kan Nikolai Klausen samle tropperne, og han lægger ikke skjul på, at han vil bruge branchens tyngde til at søge politisk indflydelse.

“Branchen havde ingen eller en meget svækket dialog med regeringen, da der skulle forhandles hjælpepakker. En samlet og stærk brancheforening vil øge vores politiske indflydelse og respekt i fremtiden,” udtaler han.

Tidligere har Nikolai Klausen siddet i ledende stillinger hos mærker som Sand, RedGreen og Tøjeksperten.

https://fashionforum.dk/2021/09/06/hvem-hvad-hvor-boozt-profil-rykker-videre/