Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Saks Potts gik nye veje i Arne Jacobsens stilrene have

På den smukkeste location skruede Cathrine Saks og Barbara Potts op for elegancen og spændvidden i deres hidtil mest voksne og helstøbte kollektion.
På den smukkeste location skruede Cathrine Saks og Barbara Potts op for elegancen og spændvidden i deres hidtil mest voksne og helstøbte kollektion.

Uden at have set alle shows under denne modeuge tør jeg godt sige, at Saks Potts har valgt en af de allersmukkeste locations som kulisse for deres AW21-kollektion, altså den der kommer i butikkerne nu, modsat alle modeugens andre kollektioner, der viser næste forår og sommers tøj. 

Ikke langt fra Dyrehaven på en lille villavej med det ene storslåede hus efter det andet havde Cathrine Saks og Barbara Potts udset sig det vel nok smukkeste af dem alle, Arne Jacobsen hvide, kubistiske hus, hvor arkitekten selv boede med sin familie frem til 1943.

Publikum var placeret langs kanten af haven – naturligvis på Arne Jacobsens syverstole – i en elegant opsætning, der perfekt komplimenterede den smarte og alsidige kollektion, vi skulle se, der ligesom de to kvinder bag er blevet en anelse mere voksen.

Foran et smukt paddehattetræ, som en blandt publikum bemærkede, måtte være klippet til med neglesaks, defilerede tweed-nederdele med slids, blomsterprintede ærmer, en utroligt elegant lys mosgrøn læderfrakke med bordeauxrøde syninger samt stilletter fra Manolo Blahnik, som Saks Potts beundrer for sit tidløse skodesign.

Der var stor spændvidde i garderoben: der var alt fra Amalie Reedtz-Thotts mørkebrune Jacqueline Kennedy-inspirerede lædersæt med nederdel til den mere friske gennemsigtige broderede kjole med kig til et lyserødt sæt undertøj indenunder.

Ana Krãs, også kendt på Instagram under navnet Teget, var tjekket i lang sort, tilknappet læderfrakke, Nadja Bender bare virkelig hot i et orange lædersæt med kort nederdel og smukke detaljer ved lukningen, og Caroline Corinth nedtonet elegant i sit eneste show denne modeuge iført tweed-vest og løse bukser bundet op af snore fra sine stiletter.

To sæt, som denne anmelder fik lyst til – og også efter showet mulighed for – at røre, var Maria Andersen og Maria Palms, der elegant bar hver deres silkebløde, cremehvide uldfrakke. Midt i den smukke have var disse to looks blandt de mest elegante, også tæt på, hvad alle fik mulighed for at komme efter showet, hvor modellerne gik rundt i haven og spiste hjemmebagte boller fra et naturligvis virkeligt tjekket dækket morgenbord.

Man kunne blive ved med de flotte looks, for der er altid virkelig meget godt at se på, når Saks Potts kan fremvise en ny kollektion, som denne, der markerer en lidt ny retning for det allerede syv år gamle brand. Hvor der før har været meget pels, cowboyhatte og glimmerbukser, var der noget mere elegant og roligt over denne kollektion, som de to kvinder har designet med inspiration i deres eget liv i Danmark og ud fra behovet for som moderne kvinde at have tøj til enhver lejlighed.

Deres ellers ikoniske SP-monogram, kendt fra gennemsigtige strandtasker og hvide strømpebukser, har fået en mere tidløs opdatering, der skal underbygge den fortsatte rejse for de to barndomsveninder og nu karrierekvinder.

Hvad det her kan udvikle sig til, er virkelig spændende at følge med i, og det vil jeg vove at påstå, at rigtigt mange vil gøre. Selv en kat fra nabolaget kunne ikke holde sig væk fra showet, der står som et stærkt monument over, hvor utroligt langt de to barndomsveninder er nået. Og de er ikke engang fyldt 30.

Se hele showet her.