Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Fra 'contemporary minimalism' til 'female empowerment' – og tilbage igen

Maja Dixdotter er stadig ny som kreativ direktør for By Malene Birger, men det er tydeligt, at hun har en klar vision for brandet, der skal designe til stilbevidste selvsikre kvinder.
Maja Dixdotter er stadig ny som kreativ direktør for By Malene Birger, men det er tydeligt, at hun har en klar vision for brandet, der skal designe til stilbevidste selvsikre kvinder.

By Malene Birger, By Malene Birger flagship-store, onsdag den 11. august klokken 17.00

Der er altid mange forventninger, når en ny designer sætter sig i chefstolen. Til Maja Dixdotter blev de bestemt ikke mindre, da Malene Birger, kvinden der grundlagde mærket, tidligere på sommeren var ude at rose den vision, som Dixdotter sammen med sin søster, firmaets CEO Ellen Dixdotter, har for mærket. Og selvom det endnu er begrænset, hvad vi har set fra Dixdotters hånd, virker det alligevel som om, at hun allerede har sat en klar retning for, hvad By Malene Birger skal kunne, og hvor mærket skal bevæge sig hen under hendes kreative ledelse.

For Maja Dixdotter vil designe til den selvsikre kvinde. Silhuetterne er enkle, men skarpe. Farvepaletten minimalistisk og primært baseret på naturlige nuancer, og så spiller materialerne en afgørende rolle. For netop materialer og deres forskellige teksturer er alfa og omega i kollektionen, hvor de samme styles kan gå igen flere gange blot i forskellige materialer, som får dem til at fremstå meget forskellige. Som en lang beige læderfrakke med lange slidser på ærmer og bagtil, som også kommer i gylden velour, hvor den i stedet er anvendt som kjole. Eller satinkimonoen med pelskanter, der også er præsenteret som kjole i knaldorange.

Kollektionen har samtidig en fin balance mellem det skarpe og det blødere feminine, hvor detaljer som en firkantet halsudskæring på en hvid læderkjole eller en sort læderbluse giver et stringent udtryk, mens de lange slanke strikkjoler, som der er flere af i kollektionen, giver en blød og feminin kontrast, mens et folklore-inspireret print i sort og hvid giver kollektionen et strejf af moderne boheme. Blandt kollektionens favoritter er en lang bouclékjole med rå kanter og matchende bukser under, en lang strik i sort og hvid med kimonoærmer, og ikke mindst en smuk sandfarvet strikkjole, der er bygget op af forskellige firkanter.

Kollektionen rummer også mange fine accessories, som en vinrød oversize tote-bag, oversize clutches og både loafers og flipflops i hvid rulam, der får det hele til at virke skødesløst på den cool måde og samtidig også er med til at signalere, at komfort er vigtigt for Maja Dixdotter, hvilket også betyder, at de færreste sko er med hæle.

Der er ikke meget af tidligere tiders (helt tilbage fra da Malene Birger selv designede brandet) festlige, pailletbesatte kreationer tilbage, men den nye By Malene Birger-kvinde er moderne og stærk og lige sådan en, som vi gerne vil være.

Se hele showet her.