Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK SS22, Modeuge

Teatum Jones spiller med musklerne i kampen om Zalando Sustainability Award

Det britiske brand giver os punkerprinsesser og hylder det 'grimme' som det smukke. Med sin næsten knivskarpe SS22-kollektion leverer de hæsblæsende konkurrence til de to andre finalister i kampen om Zalando Sustainability Awarden.
Det britiske brand giver os punkerprinsesser og hylder det 'grimme' som det smukke. Med sin næsten knivskarpe SS22-kollektion leverer de hæsblæsende konkurrence til de to andre finalister i kampen om Zalando Sustainability Awarden.

Teatum Jones, Skuespilhuset, onsdag den 11. august klokken 15.00

Skuespilhuset danner rammerne for alle tre Zalando Sustainability Award-finalister og har indtil videre huset shows fra Nikolaj Storm og Mother of Pearl. Nu er tiden kommet til tredje og sidste finalist – det britiske brand Teatum Jones.

På skærmen bag catwalken vises en følelsesladet og menneskelig fortælling om i virkeligheden helt naturlige og normale mennesker, der alligevel skiller sig ud i vores ‘perfekte’ verden. Filmen slukker, højtalerne buldrer, og ud kommer et vildt og mangfoldigt modelcast med selvsikker gang i lange, transparente tyl- og blondekjoler i hindbærrøde og lilla nuancer. Stylet med særudgaver af den klassiske punkerstøvle fra Dr. Martens er looket punkerprinsesse fra første øjekast. Derfra er showet en transformativ progression fra prinsesse til punker; blonderne bliver sorte, kjolerne mere draperede, og den mørke lilla overtager.

Modelcastet må være et af de sejeste, vi kommer til at se denne sæson – og en værdig konkurrent til (di)visions. Modellerne er voksne kvinder i alle kropsstørrelser og med vidt forskellige etniciteter og kulturer. Mens andre shows – som Remain – ret pinligt udøver tokenism, symbolsk inklusivitet, ved at klemme en enkelt plussize model ind blandt tyve meget tynde, ensartede modeller, formår Teatum Jones at skabe en mangfoldig følelse af, at der faktisk er plads til alle. Fordi de får hver og én til at stråle – og de ser alle fuldstændigt fantastiske ud. En cool, lyshåret model i rødt jakkesæt vækker mindelser om ikonet Annie Lennox, mens en anden ligner en hyldest til Aretha Franklin.

Det viser sig, at showet er opdelt i tre dele, og anden del er sort, hvid og navy. Kjoler i samme draperede silhuetter – tætsiddende over barmen, går ind i taljen og har skørt ned til støvlekanten – bevæger sig stadig inden for punk-æstetikken, dog en smule mere sofistikeret. Stoflige strukturer og printmønster ligner Bolivias krakelerede saltørken og sammen med andre mere traditionelle, geometriske mønstre opstår et indigenous udtryk. Det fremstår som et cute element blandt alt det rå, som samtidig har bevæget sig ind i et mørkere univers med lange, trompetformede ærmer med stor korsetsnøre i bedste ‘vampire goth’-stil.

Tredje del af Teatum Jones’ allerede vellykkede SS22-kollektion byder på en blanding af de bedste elementer fra det allerede viste indhyllet i masser af denim. Resultatet er en stærk potpourri af farver, mønstre og materialer og danner et farverigt patchwork-look, som stikker i alle retninger og samtidig fremstår samlet med den rolige denim. Måske er det skabt af rester fra skabelsen af de første styles, men det er i hvert fald det bæredygtige udtryk, når det er bedst. Her burde showet slutte, men flere nye styles, som forvirrer med nye farver, bryder med den stramme røde tråd og den ellers meget sammensatte kollektion.

Kill your darlings er en svær disciplin for mange, og det ødelægger ikke begejstringen for et sejt, modigt og fremadskuende brand, der vil noget mere end at lave pænt og bæredygtigt tøj. Teatum Jones vil fortælle en historie om, at det grimme faktisk er smukt, og den historie kan tydeligt læses i deres imponerende kollektion, der skiller sig ud som den stærkeste blandt de tre finalister til at vinde Zalando Sustainability Awarden.

Se hele showet her.