Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Mother of Pearl på safari under bagende sol

Mother of Pearl viser sit første egentlige show under Copenhagen Fashion Week med tidløs elegance og luksuriøse looks. Men de skal passe på, at det klassiske ikke bliver kedeligt.
Mother of Pearl viser sit første egentlige show under Copenhagen Fashion Week med tidløs elegance og luksuriøse looks. Men de skal passe på, at det klassiske ikke bliver kedeligt.

Mother of Pearl, Skuespilhuset, onsdag den 11. august klokken 11.00

Solen skinner ind gennem de store glaspartier i Skuespilhuset. Vejret passer perfekt til Mother of Pearls show, der præsenterer en SS22-kollektion med komfortable, men elegante looks skabt til brug under en bagende sol. Mother of Pearl er grundlagt i 2002 og er denne sæson én ud af tre finalister til Zalando Sustainability Awarden for sit kontinuerlige arbejde med bæredygtighed – og det kommer til udtryk i brandets klassiske dna, som byder på styles hævet over tid og sted.

Det er voksne kvinder, der går roligt og elegant ned ad catwalken i sorte, hvide, armygrønne og kakifarvede outfits, der blandt andet byder på løstsiddende, lange kjoler med og uden pufærmer og sløjfer om ærmekanterne. Man kan tydeligt se dem for sig under et æbletræ i sommerhaven eller på terrassen i Syditalien. De er skåret lavt på hoften og designet til at falde blafrende luftigt. Med de nedtonede farver er det netop i de meget smukke snit, at designet bliver spændende, og det går til gengæld igen hele kollektionen igennem, ikke mindst i de sorte og beige safari-sæt, som denne (mandlige) anmelder godt kunne se sig selv i. Jakkerne er maskulint militante, men nogle af dem er samtidig feminint figursyede med bindebælte i taljen. Bukserne er mere end gulvlange og moderne kasseformede. Mother of Pearls safari-looks vil kunne få de fleste – mænd som kvinder – til at se rå, sofistikerede og dyre ud.

Det er et brand, der har styr på sit håndværk og sans for det taktile. Kollektionen byder da også på flere højtaljede shorts, nederdele og store skjorter, der alt sammen falder pænt, og som vil kunne opgradere garderoben på ubestemt tid. Og detaljerne er der som altid styr på: flotte, gyldne lynlåse, smukke, slåede knapper i organiske østersformer og selvfølgelig Mother of Pearls signatur – de rynkede drop-skuldrer med de store perler. Det er dog safari-sættene, der som kollektionens absolutte højdepunkt, sikrer, at den smukke og klassiske kollektion får kant og ikke går hen og bliver kedelig.

Se hele kollektionen her.